Här kommer en fråga om påsar under ögonen och mitt svar 🙂

”Hej! Jag tycker jag har fått mörka skuggor under ögonen på senare tid, typ såhär, fast kanske inte lika illa:
(Här hade hon klistrat in en bild på samma kvinna: med och utan påsar 😉 )

En orsak kan vara lite sömn förstås… annars äter jag bra, LCHF inspirerat, inte bröd, potatis, vitt ris mm, utan sallad och rotfrukter istället. En caffe latte om dagen annars inget kaffe eller svart te. Ingen alkohol eller andra laster förutom mörk choklad. Finns det nåt att göra annat än smink?

Kram och trevlig helg!
Cecilia”

Hej 🙂

Då ska vi se vad vi kan göra för dina påsar under ögonen. Vad bra att du äter och dricker bra! Kosten är A och O. Puffighet under ögonen kan bero på flera saker: inte tillräcklig återhämtning under natten, kost, hur man dricker sitt vatten, stress, njurfunktion, inflammation i kroppen, glasögon som sitter för hårt mm. Det man kan göra för att minska puffighet under ögonen på ett hållbart sätt är att titta på kosten. Men det finns även en hel del som hjälper mera direkt. Bra hudvård! 

Nvey Ecos ögonkräm Cellular Renewing Eye Care är en riktig pärla. Den innehåller bokskottsextrakt som bidar till ökad syresättning. Huden förmåga att andas halveras vid 45 års åldern ;). Den innehåller också värdefulla råvaror som sheasmör och mandelolja.

Jag vill även slå ett slag för den fina ögonkrämen Esse Sensitive Eye Cream. Den är riktigt fin på att dämpa puffighet under ögonen. Det är tack vare de inflammationsdämpande egenskaperna i den probiotiska hudvården.

Kramar

Jag vill också rekommendera en enkel massage som är effektiv: