Hej!

Förra fråga&svar drog i gång lite frågor om hur man bäst tar hand om en torr hud. Så här kommer lite tips om hur man ska ta hand om sin hud. För många så är vinter=torr hud. För andra så förvärras en redan torr hud. Dels så har vi uppenbarligen en yttre påverkan. En torr hud är både brist på fett och fukt. Luftfuktigheten minskar på vinter och elvärme gör sitt till. Det man kan titta på här är dels luftfuktare men ett annat tips är att fylla sitt hem med gröna växter. Duscha helst huden på kvällen och se till att smörja in huden direkt innan den ens riktigt torkat. Försök att minska på duschandet. Vad ska man då smörja med? Gärna med mandelolja, aprikoskärnolja, avokadooljan. Huden kan visa upp näringsbrister, och när huden ser ut så  kan den ha a-vitaminbrist. Huden tar upp betakarotenera och omvandlar dessa till a-vitamin. Så hälsa genom hudvård:) Vi gör gärna serum för den torra huden och den innehåller en synergi av olika oljor.  Det vi verkligen vill att man ska tänka på att man väljer oljor och hudvård med omsorg. Tänk på att oljor aldrig ska vara i plastflaskor. Jojoba och mandel är en oljor vi ofta rekommenderar till små bäbisar. Kan även kännas skönt med en bra ekolotion. Den tar man på ovanpå oljan. Kokosfett är bäst i kost och i badet invärtes.

När det gäller torr hud i ansiktet så har Esse flera alternativ, Om huden är extra torr tendens mot eksem så är Alpaderm out-standing .

 

Så :

1. Växter. Låt ditt hem bli en grön oas ! Läs här för att hitta nya favoriter för bättre inomhusmiljö.

2. På fuktig hud smörj in med lämplig olja. Massera gärna mjukt för stimulering av sebum. Ta gärna både extrakt/serum och ansiktskräm.

3. Drick vatten och få i dig rikligt med näring och bra fetter.

4. Duscha på kvällen och smörj i dig direkt, på fuktig hud.

5. Ge dig hud extra omsorg och lägg på ansiktsmask. Gärna ofta.

Kramar och solstrålar