I Malmö blev vi inspirerade när vi åt på Rawfoodhouse. Titta gärna på bilder därifrån på facebook eller instagram.

Här kommer ett recept på Cashew yoghurt som är fantastiskt god och enkel att göra:

Cashew-yoghurt

Detta är en väldigt god (naturlogt mejerifri) yoghurt! Denna är super enkel att göra. Du kan dessutom göra en sats “yoghurt” på söndagskvällen – så har du yoghurt som räcker nästan hela veckan!

Ingredienser, ca 4 port.:

ca 2 dl naturella cashewnötter

ca 2 dl vatten

ca 3-4 dl bär (tinade om frysta) Svarta och rödavinbär, jordgubbar, blåbär

Ev. 1 tsk äkta vaniljpulver 1/2 banan

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna i några timmar/över natten. Kör cashewnötter och 1 dl kallt vatten i en mixer så att cashewnötterna blir så finfördelade som möjligt – till slut blir det ett mos. Späd med mer vatten efterhand – mängden vatten anpassar man efter hur tjock man vill ha yoghurten. Och tillsätter man lite mer vatten så blir det en smoothie istället. Blanda i bär och vaniljpulver och mixa. Färdigt!

Smaken kan du variera om du vill – istället för bär kan man ta banan och kakao till exempel. Strö gärna kokosflingor över, kanske lite pumpakärnor eller något annat gott och nyttigt 🙂

Kramar och solstrålar