Jag har fått många frågor om utbildning till hudterapeut och vad jag själv har för bakgrund. Så här kommer ett litet svar!

”Hej! Jag är en ung tjej som under en lång tid tillbaka har drömt om att bli hudterapeut, och vill gärna hålla på med just ekologiska produkter, bra produkter. Vart utbildar man sig då? Vart gick du? Och vad får man för diplom?

Är tacksam över ditt svar!

Med vänliga hälsningar

R ”

Och andra mailskrivare är inne på samma spår, frågor om min bakgrund och utbildningar som kan vara intressanta.

Jag själv gick utbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut på Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. Det är en yrkesutbildning som står under skolverkets tillsyn vilket gör den momsbefriad. (Det finns även en likande utbildning i Malmö på Komplettärmedicinska Högskolan.) Efter utbildningen får man betyg som ekologisk hudvårdsterapeut, och för att få ut diplom ska man även ha läst Basmedicin steg 1. Jag rekommenderar att man läser Basmedicinen först (som även går att läsa på andra ställen) och sedan utbildningen ett år till hudterapeut. De finns även de som läst på andra skolor som väljer att arbeta med ekologisk hudvård och makeup.

Jag anser att utbildningen till Ekologisk Hudvårdsterapeut är en bra bas att stå på, men att vidareutbildningar är viktig! Jag själv har tagit kurser och gått utbldningar i bland annat taktilmassage, zonterapi , gått utbildning i Spanien – älskar aromaterapi – och förra förra helgen fördjupade jag mig i  Dr. Vodders lymfdränage. Och så har jag alla mina böcker, som alltid är mina följeslagare.

Jag får ofta frågan hur det började för mig. Jag brukar då svara att jag är uppväxt i en komplementär-medicinsk familj. Min pappa Rolf var ungdomsledare (vann pris som Sveriges bäste) och han var väldigt intresserad av hälsa och utveckling. Så jag och min bror fick zonterapi under fötterna, han utövade yoga och gjorde visualiserings övningar (han var född 1935, så han var ganska unik) och hade man ont i magen så blev det kramplösande kamomill te. Min morfar var också intresserad av örter så med honom plockade jag rölleka. Jag var inte ens tre år när jag började massera min pappas rygg och mamma ville ha skalpmassage …

Att vara terapeut och att jobba med människors välbefinnande genom hudvård, massage, aromaterapi m.m.  är min passion! Jag anser att jag har ett av de finaste och värdefullaste yrkena man kan ha. Så till er som har den här drömmen vill jag säga; lycka till du är behövd!

Solstrålar och kramar