Jag formligen älskar att dansa, det är ett livselixir.  Jag har genom åren dansat klassisk balett, contemporary jazz och orientaliskt;  och nu har jag börjat med Zumba. I går var jag i väg på Zumba Maraton. Och visst, jag har kanske inte bästa konditionen, men det  tar jag igen med passion. Lär väl känna av det som bäst i morgon 😉 Vilken energikick det är att dansa!

Vad har fysisk aktivitet med en frisk hud att göra? Kanske mer än vi först inser. Fysisk träning stimulerar nämligen cirkulationen och blodflödet som transporterar syre och näringsämnen till kroppens alla celler, inklusive huden! Det gör att huden får en bra genomblödning vilken också ger en fin lyster och friskt utseende. Huden är sist i näringskedjan och behöver all näring den kan få. 

När vi svettas så öppnas porerna och kroppen får en möjlighet att göra sig av med slagg och toxiner.  Genom svettningen stimuleras också hudens förmåga att balansera hudens produktion av sebum (hudens egen hudlotion) och cellförnyelsen ökar . Precis som vid en bra ansikstmassage!

Om du inte svettas, utan om du bara blir röd och överhettad? Då rekommenderar jag torrborstning och massage.

Sedan har vi förstås den känslomässiga/själsliga aspekten av att röra på oss i dans, som inte är att förglömma. När vi rör på oss frigörs endorfiner som gör att vi mår bättre. Jag tycker att det är viktigt att vi “känner in” kroppen då vi rör på oss. Hur känns det i axlarna, rumpa, ländrygg och ansikte? Var snäll mot din kropp, arbeta med den och ge den vad den behöver. Hur gillar du och din kropp att röra på er?

Här en litet kvällsyoga pass.  Visste du att magdans kan också vara väldigt balanserande för de kvinnliga hormonera <3