Hej 🙂

Nu är vi tillbaka allihopa efter sommaren! Känns så roligt att terminen börjat igen 🙂 Här händer det saker, ni kommer att märka det under hösten.
Börjar dock med att berätta om något som hände tidigare i somras. Vi åker som ni ser och har kurser runt om i landet. Ibland åker vi även inom Europa. Måste nog säga att vackrare än så här kan det nog inte bli!
Här kommer lite bilder från Schloss Elmau, ett Spaslott i Bayern södra delen av Tyskland. http://www.schloss-elmau.de/english/index.html  Denna gång var det Mats och jag (Gabriela), vi åkte dit i slutet av juli. Ni som följer oss på Facebook har redan sett bilder därifrån. Om jag säger Sound of Music och Prinsessan Sissi från Bayern så kanske ni förstår hur omgivningarna ser ut. Vi passade även på att fira 23-årig bröllopsdag där! Vi var där för att ha en genomgång med deras Beuticians om deras nya makeup märke Nvey Eco och betydelsen på hälsan av val av makeup och hudvård.
Schloss Elmau Luxury Spa and Cultural hideaway är ett 5 stjärnigt spahotell som fått massor av fina utmärkelser. Bland annat blev de nyligen utnämnda till Europas bästa familjespa i den ansedda Tatler Spa Award 2014. Klientelen här är bland annat Michelle och Barack Obama, och vår egen utrikesminister Carl Bildt. De är utvalda att stå som värd för det prestigefyllda G7 mötet i juni 2015, och de är i full färd med förberedelserna.
Det var inför G7 mötet de bestämde att bygga ett till spa, vilket blir det fjärde på området. Där ville de så klart ha den absolut bästa ekologiska makeupen, och efter att de hade testat flera märken blev de eld och lågor när de fick uppleva Nvey Eco. Så därför fick vi åka dit!

Jag hade en dag tillsammans med deras helt fantastiska beauticians! De var så trevliga, kompetenta och mycket varma. I ett vackert bibliotek på slottet höll vi till. Jag gick igenom Nvey Eco först teoretiskt med bakgrund, innehåll, och varför Nvey Eco är det absolut bästa.  Sedan tränade vi också praktiskt. Nu vet de hur svenska påskkärringar ser ut 😉 . Det var min liknelse på vad som händer om man glömmer bort att Nvey Eco’s blush och bronzers är pigmenttäta. De har ju inte påskkärringar i Tyskland, men Mats tog fram bilder och visade. En mycket rolig och givande dag!

Vi hade även bokat in lite underbara behandlingar. Man kan ju inte missa det när man är på Europas bästa spahotell, eller hur? De har Europas största Hamam … Vi (mats och jag) tog en 1,5 timmes duo behandling. Först var vi i en vacker ångbastu med pepparmynta i. Vi hällde hinkar med vatten över oss, tänk att något så enkelt känns så skönt. Vi leddes sedan in i själva behandlingsrummet som bestod av en vacker, rund och varm marmorbänk. Sedan började behandlingen. Vi skrubbades in, tvålades och skrubbades igen. Kunde knappt se Mats under allt lödder. Sedan följde en underbar massage! Det hade jag inte riktigt väntat mig. Förstår att det är mest manliga terapeuter, för detta är en väldigt fysiskt tuff behandling för terapeuten. Ja, svårt för en terapeut att inte tänka på sånt….. men jag njöt ändå 😉 Behandlingen avslutades med en hårtvätt, ljuvligt. Sedan fick vi vila i ett vackert relaxrum. Där vi bjöds på de godaste dadlar jag någonsin ätit! Sedan om man ville så fick man turkiskt te, något väldigt sött.
Här kan du läsa en blogg om ungefär samma upplevelse. Den är skriven av journalisten Suzanne Duckett som är editor på Tatler UK Spa Guide, vi var där samtidigt :). http://www.thisistheantidote.com/the-big-go-slow/

Vi hann också med ett underbart dopp i poolen på spataket. Ni ser bilden. Själv hade jag också bokat in en massagebehandling som jag blev väldigt nyfiken på då jag läste om den. Det var en magisk upplevelse. Mjuk musik och från det öppna fönstret hördes regnet i alperna som bakgrundsmusik. Terapeuten använder flera tekniker för att uppnå största återhämtning från stress. Dels kunde man känna Trager metodens rytmiska rörelser som varsamt får kroppen att släppa spänningar genom att mjukt skaka kroppens olika delar, och sedan också en långsam skön massage med underarmarna som vid Lomi Lomi. Physio therapy massage heter den och den har utformats av Dr Imke König som är spachef på slottet. Ljuvligt!

Om du har möjlighet att åka hit till Schloss Elmau med dess vackra omnejd så rekommenderar jag det varmt!

Vi hoppas att ni alla har haft en underbar sommar och att ni har en höst som ni ser fram emot! Vi försöker besvara alla mail frågor nu under veckorna som kommer. Vi ses!

Kramar och solstrålar