"Nvey Eco" "Turkos""alqvimia" "nvey eco" Turkos"

Här är bilder från sista dagen på Allt för hälsan mässan. Det är Karin som är Nvey Eco modellen, hon vann modell tävlingen jag hade här på bloggen.  Så vacker och så otroligt gullig!! Jag hoppas på att få träffa Karin fler gånger. Det är jag som håller både i pensel och headset den sista dagen.

Då jag är hudvårdsterapeut  så började jag med att gå igenom hudvården under själva makeupen. Karin har en väldigt fin hud men också ganska känslig.   Jag började med att rengöra den med vetegroddsolja och apelsinblomsvatten från Alqvmia. Karin som sagt en känslig hud, så jag ville lugna och stärka den. Vetegroddsoljan är bra på det. Det visade sig också vara den oljan hon använde själv också, vilket jag inte visste. Men det är en klok kvinna som läser min blogg ;-).  Visade hur jag hela tiden tänker på lymfan i hennes ansikte varje drag med bomullsrondell eller pensel jag tar. Bara det kan få svullnader under ögon att lägga sig.

Mässans tema var Passion. Jag ville ge Karin en väldigt naturligt vacker känsla som en rodnande oskuldsfull brud. Jag använde creme de luxe 877 under hennes ögon, lite i pannan och på hakan. Resten av hennes ansikte så använde jag flytande foundation 514. Skulle vilja säga att basen är absolut viktigast för oss som är + 30 (jaja jag är 40) är basen. Det får oss att se yngre ut än den bästa maskara eller läppstift.  Nvey Eco´s foundation är som en riktigt, riktigt bra dagkräm med fina pigment i som skyddar huden. Så jag brukar säga att den är en del av hudvården.

På Karins super vackra ögon så valde jag först 162-eggplant  som bas över helan. Sedan så lade jag 168-nougaten längs globlinjen. Den färg som kanske förvånar mest är 151-deep rose shimmer. Som verkligen är fantasktisk! Lite av av 161 Pale silver white shimmer längst in i ögonvrån. Det ger en väldigt pigg, fräsch och vaken blick. Använde även den som highlighter. (Jag berättade också att om man har ögon som mig till exempel så får man vara lite försiktig med highlighter, kan lätt se ut som man är svullen- inget man oftast vill). Markerade hennes ögon med brun cake-eyeliner, samma som jag använde bara för att förstärka hennes ögonbryn.

Karins läppar är målade med 371 – Nude (samma som kronprinsessan och Vera har) och ljuvliga Amour Rose som ger en väldigt romantisk känsla.

Blush är 953 – pale pink och 955- warm pink. Jag berättade att det ofta ger ett mer naturligt intryck med två blush. Blushen är pigmenttät och gjord på majssilke (i stället för den vanliga talken)  och sedan så finns även jojoba och morotsolja i som vårdar huden.

Vad tycker ni, lyckades jag med makeupen?

Sista bilden är på Karin med sin söta kompis (som jag tyvärr nu inte minns namnet på).Karins hår, inbakad fläta med fiskbensavslut ordnades av talangfulla Dolly.