Nvey Eco hydrorenew

Nvey Eco Hydro-Renew

Har du längtat efter en effektiv men helt ekologisk ansiktsbehandling? Som kan förnya din hud, göra den slätare, mjukt ta bort ärr, ge den mer lyster?

Nvey Eco lanserade sin hudvårdsserie för tre år sedan och nu kommer man med fem stycken super-antioxidant serum för salongsbruk i en specialbehandling. Vi på Turkos har hunnit använda dem i ett par månader nu och är helt lyriska! Serumen som används är speciellt utformade för att användas i behandling på salong. De är 100 % naturliga och 100 % aktiva, med ett högt innehåll av intressanta växtextrakt som visat sig ha extremt goda antioxidant egenskaper.

Behandlingen inleds med en mild och effektiv Diamond Dermabrasion peeling som rengör och avlägsnar gammal död hud och stimulerar cellförnyelse, lymfflöde och upptag av de näringsrika serumen. Därefter följer en Microlift behandling som stimulerar ansiktets muskulatur och förstärker effekten av valt serum, där vi använder det serum som passar din hud bäst och som motsvarar ditt mål med behandlingen. Sedan ägnar vi speciell uppmärksamhet till det känsliga området kring ögonen för att du ska få ett lyft som ger en vaken och pigg blick.
Du märker en tydlig skillnad redan efter den första behandlingen, men vi rekommenderar en kur om 3-6 behandlingar i kombination med en anpassad skönhetsrutin som du gör själv varje dag för bästa varaktiga effekt.

Så själva behandlingen i Nvey Eco Hydro-Renew Treatment programmet består av en serie behandlingar på salong, typiskt är 6 tillfällen med 1 – 2 veckors intervall, kombinerat med de råd för hembehandling med Nvey Eco Skin Care produkter som du fått rekommenderat.

Det går nu att boka denna behandlingar här

Kramar och solstrålar!

 

 

För dig som vill läsa mer om själva behandlingen, serumen och växter och innehåll  :

Behandlingen

Behandlingen i sig görs i fyra steg, där hembehandlingen är det fjärde steget som du som klienten gör själv i din dagliga hudvårdsrutin. De tre stegen som utförs på salongen är:

  1. Diamond Dermabrasion är en mekanisk peeling med sugfunktion. Den slipar bort skadad och keratoniserad hud på en mild och kontrollerad väg, samtidigt som den rengör på djupet in i porerna. Den ger samtidigt en stimulans av blodtillförsel och lymfflöde så att huden även renas inifrån. Efter denna del av behandlingen är huden redo för nästa steg.
  2. Microlift Treatment utförs tillsammans med valt super antioxidant serum, beroende på behov hos klienten. Microlift tekniken går ut på att mycket små elektriska mikroströmmar stimulerar ansiktsmuskulaturen i en ansikts-workout som ger effekten av ett litet facelift. Rytmen i mikroströmmarna stimulerar även cellerna i hudens yttre lager så att de får bättre återväxt och reparationsförmåga. Behandlingen förbättrar även cellernas näringsomsättning så att effekten av super antioxidant serumen förbättras.
  3. Eye Awakening Intensive Treatment utförs med Microlift apparaten tillsammans med det speciella Eye Awakening Intensive Eye Treatment Serumet. Microlift behandlingen stimulerar muskulaturen för en avslappnad och öppen blick, och förbättrar cirkulationen för att ta bort svullnad och mörka ringar under ögonen. Serumet med sina kraftfulla antioxidant egenskaper förstärker och förlänger effekten.

 

Naturliga super antioxidanter – ORAC

Jag formligen älskar naturen och naturliga råvaror. Det går verkligen att använda den i avancerad hudvård på salong också. De här serumen innehåller flera intressanta växter som använts som medicinalväxter i Australien traditionellt som hudläkande hälsoväxter och som nu har testats och analyserats och visat sig ha utmärkta egenskaper i hudvården. Så som Snow flower (Edelweiss), Kakadu plum, Emu apple, Quandong och Mountain pepper leaf.

För mig alltid naturen bäst! Därför blir jag extra glad när jag får visa en graf som denna. Den här bilden visar ORAC värde där ett högre ORAC värde betyder bättre antioxidant effekt. ORAC betyder Oxygen Radical Absorption Capacity och är det ett mått på hur bra ett ämne fångar upp fria radikaler, som lite enkelt förklarat är rent syre som angriper andra ämnen och skapar en oxidation. Jämför med rost som är syreangripet järn, FeO = Ferrum Oxid.

Den här oxidationen sker även i kroppen, och det påskyndar åldrandet av våra celler och därför vill vi undvika det i huden. Det är alltså viktigt för en Happy age produkt att man kan förhindra oxidationen, och det är därför vi gillar antioxidanter.

Sedan måste man se till att de här antioxidanterna också kan göra nytta på huden. Det som är bra med en antioxidant är att den reagerar på en syreatom genom att binda den till sig och på så sätt bilda en stabil molekyl. Problemet i sammanhanget är att det kryllar av syre i luften 😉  En antioxidant förlorar därför sin förmåga ganska snabbt om den kommer i kontakt med luften.

Så formulan är avgörande för att den ska få önskade effekter på huden. Växterna har själva löst det här problemet åt oss genom att de i sig själva har kraftfulla antioxidanter som är stabila. Allt vi behöver göra är att se vilka växter som gör det här bäst och sedan på ett varsamt sätt ta tillvara det och föra in det i hudvården.

Denna studie har gjorts av välrenommerade Southern Cross University Plant Science Analytical Services. Den jämför våra super antioxidant växter med några andra kända antioxidanter. Då räknar man med att man har en hundraprocentig äkta och inte syntetisk variant. Som ni kan se så är det helt otroliga värden, där Mountain pepper leaf har över 30 gånger bättre värde än Askorbinsyra.

Dessutom levereras antioxidant effekten i växtextrakten i en intakt naturlig form som behåller den aktiva effekten ända tills den frigörs på huden, vilket naturligtvis ger ett mycket bättre resultat.

 

Växtextrakten

De fem serumen är alla fullproppade med dessa super antioxidanter, men har varsitt speciella ändamål. Här tänkte jag berätta mer om de fantastiska växterna:

Quandong Extract är en frukt som man hittar i öknen. Den har hög andel av flavonoider och glukosider, framförallt Rutin, som verkar så att C vitaminet inte oxiderar så snabbt. Med sitt höga ORAC värde så ger Quandong extraktet inte bara en anti-inflammatorisk effekt att minska utseende av fina linjer, utan även en antioxidant effekt att vårda huden från att bryta ner och åldrande.

Emu Apple tillhör myrten släktet och dess bär påminner lite om våra tranbär. Emu äpplet innehåller Flavone glycoside som hjälper huden att behålla sin fukt genom att binda till vattenmolekylerna och hjälper till att stärka kapillärerna, och gallussyra som skyddar huden med sin antioxidant effekt på cellerna.

Kakadu Plum innehåller Ellagsyra (en polyfenol) och gallussyra som stödjer huden elasticitet och följsamhet och de höga nivåerna av C vitamin ökar syntetiseringen av kollagen, förbättrar hudens skyddsbarriär, skyddar cellerna från UV relaterade skador och reducerar synliga linjer och förbättrar hudens struktur.

Mountain pepper leaf (Tasmansk pepparbuske) är en super antioxidant med högsta uppmätta nivå av C-vitamin och det gör Super C Balancing Serum perfekt att ersätta AHA syre och C-vitamin behandlingar med. Den fungerar anti inflammatoriskt och reducerar rodnad hud. Innehåller de båda flavone glycosiderna Rutin och Isovitexin som är kraftfulla antioxidanter som stoppar fria radikaler som annars ger ett för tidigt åldrande.

Snow Flower (Edelweiss) innehåller Flavonoider (Flavan-3- OL) som är 100 ggr mer potent än vitamin C och 25 gånger starkare än E vitamin. Denna super antioxidant egenskapen stärks också utav att den innehåller Quercetin, som neutraliserar de fria radikalerna och förhindrar att de orsakar skador på hudens celler som kan ge pigmentförändringar och förlorad spänst som tecken på åldrad hud.