Här kommer en fråga om påsar under ögonen och mitt svar 🙂

“Hej! Jag tycker jag har fått mörka skuggor under ögonen på senare tid, typ såhär, fast kanske inte lika illa:
(Här hade hon klistrat in en bild på samma kvinna: med och utan påsar 😉 )

En orsak kan vara lite sömn förstås… annars äter jag bra, LCHF inspirerat, inte bröd, potatis, vitt ris mm, utan sallad och rotfrukter istället. En caffe latte om dagen annars inget kaffe eller svart te. Ingen alkohol eller andra laster förutom mörk choklad. Finns det nåt att göra annat än smink?

Kram och trevlig helg!
Cecilia”

Hej 🙂

Då ska vi se vad vi kan göra för dina påsar under ögonen. Vad bra att du äter och dricker bra! Sen är det så att man kan “äta bra” men om ens immunförsvar reagerar så är det ändå en belastning. Kosten är A och O. Puffighet under ögonen kan bero på flera saker: inte tillräcklig återhämtning under natten, kost, hur man dricker sitt vatten, stress, njurfunktion, inflammation i kroppen, glasögon som sitter för hårt mm. Det man kan säga är att det finns något som belastar systemet och man gör bäst i att titta på den underliggande orsaken. Det man kan göra för att minska puffighet under ögonen på ett hållbart sätt är att titta på kosten, här är födoämnesintoleranser en viktig del, en obalans med mineraler. Stödja lymfan  och det finns även en hel del som hjälper mera direkt. Bra hudvård!

Jag vill slå ett slag för den fina ögonkrämen Esse Sensitive Eye Cream. Den är riktigt fin på att dämpa puffighet under ögonen. Det är tack vare de inflammationsdämpande egenskaperna i den probiotiska hudvården.Vid lite mindre problem kan denna räcka långt: Esse Eye&Lip Cream.

Kramar

Jag vill också rekommendera en enkel massage som är effektiv: