Hej hej!
 
Jag heter <3 , 25 år är ska förmodligen börja utbildningen på axelssons till naturkosmetisk hudvårdsterapeut.
Mina planer är att kombinera utbildningen med fotvårdsspecialist och aromaterapeut någon gång i framtiden möjligtsvis:)
Är dock osäker hur branchen för framförallt hudvårdsterapeut ser ut, känner att jag gärna vill höra av någon som jobbar med yrket.
Hur det är att jobba med detta? Finns det jobb förutom egenföretag? Och vad tjänar man?
Är också osäker i vilken ordning jag ska ta dessa utbildningar.
Allt är kaos och jag kan inte bestämma mig för nått just nu:)
Ha en bra dag!!! <3

Hej <3,

Vad roligt att du funderar på terapeut yrket!

Det är inte helt lätt att svara på dina frågor och jag har behövt fundera lite. Dels eftersom det skiljer sig  åt mellan terapeuter. Kommer att lägga upp detta på min blogg så kan andra terapeuter också svara.

Du funderar på hudvårdsterapeut, fotspecialist, och aromaterapeut. Tror precis som du att det kan vara viktigt att börja någonstans. Jag kommer att rekommendera hudvården först. Den ger en utomordentligt bra bas att stå på. Att vara fotspecialist ger dessutom inte särskilt stora möjligheter till merförsäljning, och om du vill försörja dig  som terapeut så måste du se till att du kan ha det. Sedan så tycker jag att vidareutbildning är viktigt! De flesta som jag känner som gått utbildningen blir nog egenföretagare, men det blir fler och fler som blir anställda!  Och det tycker jag är en bra utveckling, bara för att man vill arbeta som terapeut behöver ju inte betyda att man vill/ passar att vara egen företagare. Har väldigt svårt att säga hur mycket man tjänar. Men hittade den här länken: http://www.lonestatistik.se/loner.asp/yrke/Hudterapeut-1085

Många har svårt att klara sig som terapeuter och de arbetar deltid mm. Men det varierar, jag är helt fullbokad i behandling till i  juli och har bokningar framtill den 19 december. Så jag har även lista för ev. ombokningar. Skulle alltså kunna ha minst tre som mig, men då behöver jag också fler behandlingsrum 😉 Tror att det kanske också varierar med var man bor i landet.

 Jag kan inte tänka mig att göra något annat! Det här är min passion och jag tycker att det är ett underbart yrke. Jag tror det är viktigt för oss människor att känna att vi bidrar och att det är en mening med det vi gör. Att få ge behandlingar, ge råd och få människor att må bättre är bland det finaste för mig. Jag blir glad och tacksam varje dag.

 Hoppas att jag kunde bidra på något sätt. Lycka till! Och hör gärna av dig om hur du tänker och gör 🙂

 Varma hälsningar, Gabriela