Vi får ofta frågor som ligger lite utanför området Hudvård  och det är så vi arbetar på Turkos; här är en fundering kring preventivmedel och hälsa:

“Hej!
Jag har lite funderingar kring preventivmedel, och jag inser att det inte direkt har med naturkosmetik att göra, men jag chansar och hör med er ändå. Jag vill ha ett preventivmedel utan hormoner. Jag äter idag minipiller och från början var det för att blöda mindre, men nu har jag det även som skydd. Eftersom jag blödde mycket är det antagligen ett dåligt val att byta till kopparspiral. Jag undrade om det finns naturläkemedel för att minska blödningar och att jag i så fall skulle kunna prova kopparspiral? Eller vet ni något alternativ eller var jag kan vända mig? Jag upplever att jag inte får några bra svar hos umo och jag vill helst inte vilja använda kondom.”

Hej, här har jag gjort en liten video om sätt man kan skydda sig mot oönskad graviditet eller öka sina chanser att bli med barn. Som du anat arbetar vi på Turkos både med yttre och inre hälsa. Precis som du tror så kanske kopparspiral inte direkt är det bästa om du redan har stora blödningar eftersom  koppar kan öka östrogenet, men om man ser till att hålla balans så kan det fungera. Av din berättelse gissar jag att du har en dominans av östrogen men man behöver titta på hur det ser ut för dig för att kunna ge konkreta råd. Det finns flera sätt att försöka komma till rätta med sina hormoner (flera örter, kost, mineraler och vitaminer …) men det är ett stort ämne som jag ber att få återkomma till 🙂 Jag hoppas att min video hjälper dig i dina funderingar!

Massor med solstrålar och kramar