Hej 🙂

Jag får i bland just den frågan. Det kan gälla ansiktsvatten, eteriska oljor och vegetabiliska oljor. Och svaret är större än du kanske först tror. Jag har har gjort ett litet utdrag från en tidigare mail konversation. Det är en kvinna som behövde hjälp med sin hud. Hon hade redan börjat med oljor men det räckte inte hela vägen och jag bad henne i princip att lita på mig när jag sa att det är så stor skillnad på oljor som jag sa 🙂 Hennes brev till mig:

V: “Hej jag har stora problem med min hy i ansiktet det svider för det mesta och ibland så vill det på bränna och hetta.Har haft så nu i ca 5 år sen jag gjorde en keemiskpeeling som jag ångrar djupt att jag gjorde.
smörjer mig just nu med mandelolja från apoteket+ avocadoolja tillsammans tycker att det känns bättre med det nu efter 2,5 mån har helt slutat helt med krämer.vad har du för tips att ge ser på dina oljor morotsolja och mandel har jag läst mkt om ……mvh V

G:  “Hej V,

Då ska jag försöka hjälpa dig och huden vidare!

Det är stor skillnad på hur de vegetabiliska oljornas kvalité, tror mig vara ganska säker på att du inte ens kommer att tycka att en bra mandelolja och xx känns som samma olja. Allt ifrån hur fröet hade det sig, var de växt, gödslig, när de plockas, hur plockning sker, hur pressningen sker, och hur de förvaras –bland annat glas eller plast. Skillnaden är det samma som vid druvor och vin. Mängden vitaminer, antioxidanter, mineraler varierar alltså.  Hur oljan sprids på huden. Du kommer att behöva mindre mängd av en bra mandelolja. Men om vi tar ett första steg nu, beroende på hur torr din är.

Använd Mandelolja även Aprikoskärnolja,  (ev kan du även blanda i Avocadolja från om huden är väldigt torr). Även Arganolja och jojoba är bra för en känslig hud och framförallt med rosacea tendenser och den är underbar runt ögonen. Ansiktsvatten som skulle vara lämpligt är apelsinblomsvatten. Den används innan du tar på oljan. Aldrig olja på torr hud. Testa gärna prov på flytande foundation tillsammans med en eller två droppar med olja i som du blandar direkt i handen innan du smörjer på. Jag rekommenderar också havremasken, peeling och hård hantering av din hud är bannlyst nu. Lugn och ro är det viktigaste för din hud nu.”

Och så kom hennes svar 🙂

V :” Hej !!!!!! du har rätt om din produkter har nu använt mig av mandelolja och vetegroddsoljan i 4 dagar huden är inte röd och irriterad och så använder jag flytade foundation som bitte skickade med helt underbar tar bort det röda….jag har fått ett nytt liv behöver ej känna den svidande och röda huden som jag har haft i ca4,5 år.
Har gjort havremasken tänk att man kan få det så billigt en annan har ju köpt för massa kroner…den är ju helt underbar.

Tar och rengör med mandeloljan på kvällen och smörjer mig med den sen, på morgonen duttar jag försiktigt med vatten och sen vetegroddsoljan på och sen foundation.( Första dagarna var jag tvungen att ta mandeloljan som dagkräm. )
Kommer nu i fortsättningen att beställa  .. som sakt huden börjar sakta men säkert att komma i balans.Torrheten är kvar men inte så där torr och fnasig som jag var innan. Det pirrar ej i huden och på hakan är det inte irriterat som tidigare det har slutat att sticka och picka.

vill oxså tacka bitte för ett bra telefonsnack …. och tack gabriela att du tog tag i mitt bekymmer äntligen en som löst mitt elände

/mvh v 🙂

Önskar er alla en fortsatt härlig vecka :)!

 

 

ps lite andra blogg upplevelser om oljor från Hannah Gröna skönhetsdag:

http://puriousity.peachydivas.com/tag/mandelolja/

http://est-belle.blogspot.se/2012/05/naturligt-snygg-en-heldag-om-gron_07.html

http://livinggreen.se/blogg/gogreenmakeup/2012/05/08/heldagen-med-tema-om-gron-skonhet/