Hej! Jag tycker det är jättebra med naturlig hudvård och skulle gärna lära mig mer. Jag har några frågor som jag hoppas du kan hjälpa mig med!

Jag har torr hud och funderar på en ansiktsolja till min dagkräm. Förr använde jag bara mandelolja men fick då acne. Hur gör jag för att undvika det?

Vatten torkar ju ut huden och jag har hört att man ska smörja in sig med olja innan dusch tex. Gäller inte samma sak med ansiktet då?

Jag har ganska torr hud runt ögonen också. Måste man använde ögonkräm eller går det bra med en fetare kräm eller olja? Och hur nära ögonen kan man egentligen ha en produkt?

Vad gör egentligen ansiktvatten för huden? Jag tycker ansiktet känns stramt efteråt men sen har jag läst att det tillför fukt? Just nu använder jag rosenseriens som ju inte innehåller vatten, kan det vara bra för min torra hud?

Oj, mycket frågor blev det=) Jag är väldigt tacksam om du hinner svara!

Vänligen
Johanna

Hej Johanna,

Vad roligt att du är intresserad av naturlig hudvård! Om du väljer en bra mandelolja ska du egentligen inte få akne av den. Men som jag skrivit om tidigare så när man går över till naturlig hudvård är det inte ovanligt med en utrensning. Man kan absolut använda sig försiktigt av bra oljor runt ögat också. Det är dock viktigt att man inte överdoserar. Huden runt ögat har nästan ingen talgproduktion. En olja kan dessutom svida om du får den i ögat. Ansiktsvatten kan ha olika funktioner, dels som en del i rengöringen och förberedelse för hudvård. Återställer ph värdet.  Som Ros för torr, mogen och stärkande av kapillärer eller apelsinblomsvatten för en känslig hud. Olika ansiktsvatten innehåller olika ingredienser, de ovan kallas också för hydrolater och är en biprodukt när man skapar eteriska oljor. Det som man skulle kunna göra hemma skulle mer räknas som kallt örtte. Den kan också hjälpa till att behålla fukten som  Esse sensitive toner . Dessa mister kan du spraya direkt på ansiktet om luften blir torr när du sitter framför datorn.

Massvis med kramar Gabriela