Hej Gabriela!

Du sminkade mig på Allt för Hälsan och sedan köpte jag smink av dig också, jag är jättenöjd. Tack! Vi pratade också om Botox och du sa att man kan göra en hel del mot rynkor/hängande ögon utan ingrepp.

Jag har letat på din hemsida, men hittar inte – har du tips någonstans?

 Vänliga hälsningar

Susanna 🙂

 Hej Susanna!

Tack så hjärtligt för ditt mail! Vad roligt att du var så nöjd med makeupen.  Här inlägg här om ansiktsaerobics på min gamla sida.

Jo, det jag pratade om var är att man nu börjar se är baksidan av att inte använda sina ansiktsmuskler, dvs. resultatet av att använda botox . Muskler som inte används gör så att huden börjar hänga och se slapp ut, den har ju inget som håller upp den. Ofta är det så att vi överanvänder vissa muskler (populära muskler är de som ger bekymmersrynkor) och andra som används för lite. Balans är vad det handlar om. Vi har muskler i ansiktet som mår bra av att hållas i gång. Det ger ökad näring, spänst och vitalitet. Jag är en varm förespråkare av ansiktsgymnastik/ aerobics.  Jag ger bland annat en ansiktsbehandling som innehåller ett japanskt ansiktslyft och då ser man ett omedelbart lyft som beror på att man aktiverar ansiktets muskler. Mjuk ansiktsmassage ger också ett naturligt lyft av ansiktet och bör utföras med lämpligt ansiktsserum (med vegetabilisk kallpressad högkvalitativ olja, gärna med etersiska oljor). Rekommenderas varmt, du kommer att se resultat! Kollagen, hudens armeringsjärn ska hanteras varsamt, inte dras ut- men ändå aktiveras. Rätt utfört så förebygger ansiktsövningar rynkor.  Här är några länkar med ansiktsaerobics för inspiration. Jag försöker komma ihåg min ansiktsaerobics när jag åker bil….. 😉
Ibland så tycker jag att människor är lite väl hårdhänta med sin hud (kan även gälla hudterapeuter – med andras). Stärk huden och ge den bra näring inifrån och utifrån. Absolut viktigaste steget i att ta hand om sin hud är att vara rökfri, sola med måtta, äta näringsrik mat och använda bra hudvård och makeup.  Huden får sin näring från blodet och det är bra om det kommer ny näring och syre. Därför är utomhus aktiviteter också så bra för huden.  Jag tycker att ett vegetabiliskt ansiktsserum är a och o för en bra hudvårdsrutin. Massera in en till två pumpar av serum eller 2-3 droppar och mjukt över ditt ansikte, hals och dekolletage på fuktig hud, rosvatten skulle kunna vara bra. Varje kväll. Det ger ny näring och stödjer kollagen och elastinet huden. Här några länkar:

The Facial Workout with Tal Reinharts

Yoga facial exercises: How to tone and lift cheeks

Fushi by eva powerful Face Gym, part 01

Stop That Dreaded Double Chin Doing Facial Exercises

Facial Magic Exercises on The Doctors TV

p.s många frågor väntar på svar nu. Svarar så fort jag kan. Återkommer också till mer om Allt för hälsan mässan 🙂  Varma hälsningar, Gabriela