Här kommer en mailkommuntikation mellan Rebecca och mig, den började som en liten inläggsfråga. Jag censurerar om jag tror att det är någon känslig information eller om man ber att man ta bort vissa delar. Lägger naturligtvis aldrig upp bilder som skickas till mig, annat än make-up bilder man vill att jag ska lägga upp 😉 Har nu många frågor som väntar försöker besvara dem så fort som möjligt. Jag hoppas att ni har förståelse. Kram Gabriela

Hej!
Jag har problem med finnar/akne (har haft mailkontakt med dig förut) och försöker hitta produkter som kan hjälpa..
Du verkar vara duktig på din sak så jag tänkte höra om jag kunde få hjälp med vilka produkter jag ev. skulle kunna beställa från din webbutik?
Berättar om mina rengöringsrutiner och hudproblem i hopp om tips.
Jag använder mig nu av “suki” som rengöring, hittar ingen innehållsförteckning men de påstås vara “naturliga”.
Ansiktsrengöring, ansiktsvatten och serum – morgon och kväll. Lermask minst en gång/vecka.
Vet inte om jag tycker de gjort till eller från men de irriterar inte min hud och har ett ansiktsserum som jag tycker om. Upplever att jag blir flottig av ansiktskrämer så jag använder bara serumet, dag och natt. Har även Nvey eco liquid foundation och deras fasta puder som du tipsat om, det första sminket jag använt som känns bra för huden!
Jag är 27år och har haft problem sedan tonåren med finnar. Har fått krämer och tabletter av läkare som klassade det som akne men inte tyckte att det var “så farligt”. Kände mig dock obekväm att använda sånt som påverkade min mage och är så starkt att det bleker textilier och har sedan länge slutat med dom. Har fått AHA – behandling vilket kliade enormt och dessutom gav mig pigmentfläckar.
Har blivit övertalad att köpa produkter för torr hy med motiveringen att torrheten gör att min hud överproducerar fett. Vet att det fungerar på det sättet men även om jag ibland har torra “flisor” så upplever jag att jag bara blir mer flottig och får fler finnar av de produkterna. Provar alltid nya krämer i flera månader innan jag avfärdar dom!
Jag har mycket problem med hormoner och även alltid haft känslig mage. Är inte så medveten om vad jag äter, blir mycket socker, vegetarian sedan 13år tillbaka(äter fisk och skaldjur). Känner dock inte att det är matvanorna som påverkar huden då jag äter likadant jämnt medan finnarna blir bättre/sämre i perioder.
Väntar på resultat från blodprov jag tagit, jag undersöker sköldkörteln och vitaminvärden pga trötthet och hormoner. Kanske de kan avslöja något som även har påverkan på huden!
Har stora pormaskar och finnar över hela ansiktet men framförallt på kinder, käkben och ner på sidan av halsen. Blir flottig framåt e.m varesig jag har smink eller ej. I perioder är de som hårda knottror och ibland gula och infekterade. Blir framförallt gula då jag använder “fetare” produkter, tex, olja eller rengöringsmjölk som rengöring. Reagerar så efter en tvätt! Har tänkt att det är en reningsperiod men den tar aldrig slut, det kommer bara fler dagligen i månader!
Blev väldigt långt men jag ville försöka ge en bra bild så du kanske kan hjälpa mig. Skulle gärna besökt dig istället men det är lite väl långt. Hoppas du har tid och lust att svara på allt – gärna snart för det börjar ta slut i badrumsskåpet och skulle verkligen vilja beställa dina produketer men vet inte vilka!

Mvh R
P.S Tack för en bra blogg!

Hej igen Rebecca!

Det var lite att gå igenom 😉  Och jag ska genast säga att det är lite svårt att ge bra råd via mail.

Bra att du varit iväg och tagit lite prover! Alltid viktigt att veta hur allt står till. Vad menar du med problem med dina hormoner och mage?

Känner att jag vill kommentera kosten och det där med att det inte verkar påverka. När vi är i lite bättre form så märkts det kanske inte lika tydligt om vi slarvar. Men det är ändå det vi äter som bygger upp vår kropp och våra celler. Fettet vi äter är också det som huden får som byggmaterial. Det påverkar också våra hormoner, men när man är trött som du beskriver att du är så kommer dina celler att skrika efter energi och det snabbaste som finns då är ju förstås socker. Detta är också något jag försöker tänka på, men ibland så är ju en biskvi otroligt gott 😉 Vad är det för fetter som du äter, tar du nu några mediciner eller kosttillskott?

Lermasker kan vara väldigt uttorkande och en gång i veckan låter lite väl ofta. Huden har en cykel på ca en månad. Och egentligen så tycker jag att rengöring av huden görs endast på kvällen. Låter som din hud lätt blir ”förstoppad”. Vad innehåller serumet?

Jag känner att det första som behövs göras är att lugna din hud och inte använda så många produkter. Men innan dess så skulle jag vilja få några svar på frågorna. Vad roligt att du uppskattar min blogg 🙂  !

Varma hälsningar

Gabriela

Hej!
Jag uppskattar att du tog dig tid! Ska försöka svara på dina frågor..
Känner helt enkelt att jag har mycket hormoner som går upp och  ner och påverkar humör, hy, hår mm – lite som en tonåring 🙂
Tror säkert du har rätt i att kosten påverkar! Menar bara att även om jag alltid äter och tar hand om min hy på samma sätt så är det vid speciella tillfällen under månaden som den alltid är värre/bättre. Dock olika hur långa perioderna är, just nu har jag bara en vecka/mån som den känns i balans.
Har sen jag var liten ofta haft ont i magen och är ofta dålig, blir påverkad om jag får i mig för mycket mjölk.. Känner mig även “magsjuk” vid pms, lite märkligt  🙂
Använder mycket margarin, grädde och liknande till matlagning och äter mycket socker, speciellt då jag är trött som du säger,har jag inte riktigt tänkt på förut..
Tar varesig mediciner eller kosttillskott. Dock är mina värden på bla järn, zink, socker mm bra..
Vad menar du med att jag använder för många produkter – hur borde jag göra istället?
Känner mig inte ren under dagen om jag bara använder ansiktsvatten på morgonen..
Har i några dagar provat rengöring med jojobaolja. Har använt det på kvällen men vågar inte göra “bara” det utan använder sen rengöringskräm vilket känns bra. Finnarna känns mindre igentäppta men det dyker upp gula under dagen, men det kanske är positivt…?
Serumet känns till skillnad från andra jag provet inte så fet men jag vet inte om innehållet är bra..

ingredients; organic jojoba, sunflower, grapeseed, rice bran, borage seed & hazelnut oils, 100% natural non-gmo vitamin e, organic calendula, lavender, chamomile & echinacea extracts, 100% pure essential oils

Hoppas du har tid och lust att komma med synpunkter och tips!
Hälsningar Rebecca

Hej Rebecca!

Jag hoppas så att du har överseende med att mina svar dröjer! Har mycket behandlingar nu, första lediga bokningstiden är nu i januari. Här kommer i alla fall lite fler tips, i blandad (o)ordning.

Det låter som du bör avhålla dig från mjölk. Nu tycker jag inte att margarin är någon bra idé, även fast du verkar vara lite överkänslig mot mjölk så tror jag smör eller ekologsikt kokosfett är så mycket bättre! Margarin brukar inte bidra till en vackrare hud, milier (små inkapslade fettklumpar) brukar bli resultatet. Kostmässigt, försöka äta så näringstätt som möjligt (jag vet- det är inte alltid så lätt). Mycket förenklat:  Välj fisk/veg.  i stället för gris, kokos/smör i stället för margarin, fokus på bär i stället för frukt. Alla vet att socker inte är bra- svårt att motstå ändå 😉 Det socker gör med huden är att det ökar inflammationen i huden på cellnivå och kan påverka lystern i huden, påsighet, påverka kollagenet (hudens armeringsjärn), porstorlek och kan få huden ur balans.

Du kan definitivt använda både oljerengöring och en bra rengöringslotion! Oljan under rengöringslotionen. Det jag menade med mycket produkter  är lermasker en gång i veckan och tidigare aha-behandlinga, produkter med många ingredienser.

Det är ju bra att det nya serumet känns bra. Om jag tittar på innehållet så finns jojoba -bra, druvkärneolja- bra, solrosolja- en billig olja, kanske inte lika bra, riskliolja -framställning? Brukar raffineras, eller extraheras med lösningsmedel, gurkörtsolja- bra och slutligen lite uppstramande hasselnötsolja. De eteriska oljor som ska hålla huden i schack är lavendel, kamomill och också örterna och ringblomma echinacea- röd solhatt.

Mitt förslag är ändå en ren vetegroddsolja innan några som helst blandningar. Sedan kan man bygga på.

Så här skulle mitt förslag till dig vara:

Daglig kvällsrutin

1.     Blöt din hud med vatten

2.     Massera med mjuk hand in din olja (jojoba, eller vetegrodd)

3.     Med mjuk hand, massera in rengöringskräm

4.     Tvätta av rengöringen med blöta svampar eller vid mycket känslig hud välj ekologiska bomullsrondeller. Tänk på lymfans riktning

5.     Badda av ansiktet med för dig lämplig ansiktsvatten (apelsinblomsvatten)

6.     På fuktig hud för du stilla och mjukt in din ansiktsolja och/ eller hudkräm. Sov Gott!

Daglig morgonrutin

1.     Fukta ditt ansikte med för dig lämpligt ansiktsvatten, med dina händer eller spraya lätt ditt ansikte (apelsinblomsvatten)

2.     Ta några droppar av din olja. Smörj  med mjuka händer in olja/ och ansiktskräm (vetegroddsolja,argan, jojoba  senare ev en hudkräm)

3.       Nvey Ecos foundation innehåller stabila fetter, viktiga vitaminer och bra mineraler som skyddar ditt ansikte.

Ja, det var lite tips och förslag från mig. Önskar dig en härlig vecka!

Varma hälsningar

Gabriela

Hej igen!
Ville bara tacka så mycket för all hjälp, verkligen snällt av dig att ta dig tid!
Väntar på att din webbutik blir färdig så ska jag beställa…
Hoppas du fortsätter med all bra information/tips på din blogg – tror det är många liksom jag som uppskattar det!

Stort tack och varma hälsningar // Rebecca