Turkos utnämndes till Årets Salong i Sverige vid Stockholm Beauty Week 2018!

Vi är så glada, tacksamma och ödmjuka för all kärlek vi får! Tack för att ni röstade på oss och tack för de fina kommentarerna!

Det är en stor ära och ett fantastiskt erkännande att vi som en relativt liten salong från en mindre stad faktiskt är så pass välkända i branschen på en nationell nivå att vi till att börja med lyckades bli nominerade som en av åtta salonger från hela Sverige. Faktiskt den enda nominerade för hela Norrland, vilket i sig är en extra anledning till stolthet.

Nomineringen görs av en expertjury bestående av representanter för de skönhetsföretag som medverkar vid Stockholm Beauty Week. Vinnaren korades sedan genom en öppen röstning bland de nominerade salongerna, och resultatet stod klart efter två veckor då mer än 750 engagerade deltagare sagt sitt på Instagram och via mejl.

De övriga nominerade salongerna är Ca Va; Hovås, Hudoteket; Jönköping, Grevgatan Skincare; Stockholm, Pipers Hudvård; Stockholm, Nynäs Havsbad; Nynäshamn, Serenity Hudvård; Stockholm och HFA Beautystore; Stockholm.

Att vara med som nominerad i en så prominent skara är roligt i sig, men att vi på Turkos kunde stå som vinnare efter att folket sagt sitt i en omröstning är en oerhörd lycka och en gränslös stolthet!

Utmärkelsen delades ut vid femårsjubilerande Stockholm Beauty Week som i år hölls den 15-17 maj i Konstnärshuset vid Norrmalmstorg i Stockholm. Stockholm Beauty Week är skönhetsbranschens svar på Fashion Week; ett event som samlar stora delar av skönhetsbranschen samt influencers och intresserade konsumenter som vill ta del av skönhetsbranschens viktigaste trender, lanseringar, shower och mingel.

Här träffade vi på många fina gamla vänner, bland annat Jeanette på Go Green, som tagit de här bilderna på oss 🙂

En sak som gjorde Stockholm Beauty Week fulländat för vår del var att Camilla Jönsson vann Årets Makeup Artist. Vi har samarbetat med Camilla under flera år, och lärt känna henne som en god vän och en sann djurvän, och en fantastiskt proffsig makeup artist (och projektledare/ fixare, och hårfrisör – hon har bla utsetts till årets frisör två gånger ..). En välförtjänt utmärkelse till Camilla!

Turkos har nyligen firat 10-årsjubileum som företag, även om själva verksamheten började några år tidigare då ägaren Gabriela Lexmyr Lindström startade sin lilla salong. Sedan dess har vi utvecklat turkosmetoden som en unik profil med inriktning på välmåendet i ett helhetsperspektiv, med hälsa och skönhet som två av huvuddelarna och där en hållbar livsstil är i fokus.

Vår breda syn på skönhet och hälsa har plötsligt blivit väldigt modern, och vi tror att den här utmärkelsen vi nu fått är ett tydligt exempel på att det finns ett kraftigt intresse för en mera holistisk syn på kropp och hälsa, och en mera hållbar syn på vad skönhet är. Hos oss är skönhet den synliga signalen på att kroppen och sinnet är i balans.

Som en specialiserad klinik i en mindre stad är det naturligt att arbeta med både webshop och med konsultationer även lokalt och på distans, för att nå alla er över hela landet som är intresserade av att få hjälp, råd och tjänster.

I fjol lade vi ner vår distributionsverksamhet för att kunna satsa helhjärtat på vår egen klinik och butik i Östersund och bli ändå bättre på att ta hand om våra klienter i salongen och på webben. Det känns som det verkligen visat sig att det var helt rätt beslut för oss.

Tack!

Här är tidningen ÖP reportage om oss 🙂