bellicon midsommar 1

Beställ din egen bellicon studsmatta här på vår affiliatelänk: bellicon

För er som är klienter på Turkos vet ni att vi har vissa träningsformer som vi verkligen rekommenderar. Här kommer en av våra absoluta favoriter då den är outstanding vad det gäller lymfa, cirkulation och går att anpassa till vilken nivå och behov man har. Så om vi ser att det finns ett lymfatiskt problem (du är svullen, problem med immunförsvar etc) då brukar vi säga , börja studsa. Studsa en eller två låtar till att börja med. Från början kan man bara trampa och sedan lätt börja jogga. Försöka träna med munnen stängd när du tränar detta. Och om det ger resultat?!

Att träna på en studsmatta är enligt NASA “Den mest effektiva form av träning som någonsin uppfunnits”. Varje gång du studsar utsätts alla celler i kroppen för kraftig rörelse samtidigt, och alla 638 muskler i kroppen aktiveras vilket gör träningen väldigt effektiv.  Dessutom så kommer gravitationen och gör sitt till. (Här intervju med Dr. Mercola och Dr Joan Vernikos om varför gravitationen är så viktig).

Lymfsystemet är ett väldigt viktigt system som allt för många känner till för lite om.  Här om hur det fungerar. Det är viktigt för vårt immunförsvar,bekämpa infektioner, avlägsna gamla, skadade eller främmande celler, till exempel gamla röda blodkroppar eller tumörceller, transportera lymfan från vävnadsvätskan till blodet, transportera fett från tunntarmen till blodet i form av små fettdroppar, som sedan sugs upp av lymfkärlen. Håll lymfan i gång så behåller du din hälsa. Lymfan har ingen egen pump, utan våra musklers sammandragning gör det. Extra effektivt blir det när vi studsar.

Vi studsar på en bellicon. Min pappa köpte sin första ministudsmatta för kanske 20 år sedan och jag tog över hans men nu har jag en ny!  Det som verkligen är skillnaden med andra minitrampoliner och bellicon är bungee-repen som används istället för de vanliga metallfjädrarna. Detta ger en mycket mjukare och jämnare hop, du får en känsla av att du flyger. På sommaren älskar jag att hoppa utomhus då det verkligen ger en frihetskänsla. På vintern tycker jag det är skönt att ha den inne (av förklarliga skäl) och jag studsar varje morgon. Den har en speciell matta av polypropylene, (som används för stora trampoliner), så får man denna mjuka och dynamisk studs. Det starka materialet ger  mattan  en unik hållbarhet.  Det är också denna mjukhet som är gör att det är en säker träning både för leder och brosk. Det är ju till och med så att det hjälper till att motverka benskörhet.

När du studsar och kommer längst upp där kroppen är viktlös, slappnar musklerna av och när du sedan landar så spänns alla muskler automatiskt.  Har får du bra hjälp av gravitationen! Du kommer också känna att dina coremuskler kommer att tränas. De hjälper dig att behålla balansen. Sådan här tränings kallas ibland för excentrisk träning, vilket alla som varit till en sjukgymnast känner till. Den träningen anses vara både effektiv och skonsam.
Sedan så blir du gladare 🙂  (Alfavågorna i hjärnan sägs öka). Kroppen känns lättare och då gör sinnet det med!

Att studsa har hälsoeffekter på Astma och allergier, ryggproblem, stresshantering, bra cardioträning , bra vid insulinresistens eller diabetes, immunförsvaret stärks  (många förespråkar denna träningsform vid sköldkörtelproblem, cancer mm),artros,  benskörhet, och viktkontroll. Stärker också bäckenbotten, som kan vara bra för alla kvinnor! Börja lugnt och studsa små joggande. Du bör också se det ansikte, puffar under ögonen minskar när lymfan kommer i gång. Det ökar flödet i hela kroppen.

Vad bör du tänka på innan du beställer? Vill du ha fällbara ben eller inte? Är super nöjd med våran som har fällbara ben, lätt att ställa undan och ändå rejäl och stabil. Om du har problem med ryggen, värk då bör du välja en med lite hårdare motstånd (röda eller svarta band) även om du tänker hoppa mycket och högt.

Här är några träningsvideos.

Denna är mjuk, denna började jag med. Nybörjare. Om du har lite problem med balansen eller benskörhet.

Lite mer tränande, medium nivå.

Lite mer avancerat.

Eller så sätter du bara på din favorit musik och kör 🙂

Kramar och solstrålar!

Beställ din egen bellicon studsmatta här på vår affiliatelänk: bellicon