Inre & Yttre Hudvård

Inre och Yttre Hudvård

Här hos Turkos arbetar vi med inre och yttre hudvård och välmående för ett rikare liv. En bärande tanke i vår filosofi är att allt hänger ihop, och utifrån det perspektivet är det självklart att vårt välmående är relaterat till hur vår hud mår, och att huden i sin tur är beroende av den näring vi tillfört kroppen.

Huden är en del av kroppen, och faktum är att många numera anser att den är ett organ som sköter reningsfunktioner, temperaturreglering och fungerar som en barriär som utgör en viktig del i vårt immunförsvar. På så sätt är inre och yttre hudvård ett sätt att vårda sin hälsa och sitt välmående.

Vi lägger stor vikt vid att använda hudvård med så bra näringsrikt innehåll som möjligt, och att välja kosttillskott med bästa möjliga upptagningsförmåga. Samtidigt med så liten påverkan som möjligt på vår natur. Framför allt är vi experter på att se till både hud och hälsa med ett holistiskt funktionsmedicinskt angreppssätt, och genom att vi kombinerar inre och yttre hudvård får vi se hållbara och mycket goda resultat.

Yttre hudvård

Den yttre hudvården består i sin enklaste form av tre steg, som vart och ett kan bestå av flera moment och produkter. Det första steget i en hudvårdsrutin är rengöringen, det andra är tillförsel av fukt, bra fetter och näringsämnen, och det tredje är ett yttersta skydd som behåller fukten och stoppar föroreningar och skadlig strålning från solen, elektronik och bildskärmar. Det viktigaste att försäkra sig om i valet av hudvårdsprodukter är att de ska vara tillräckligt milda för att inte ställa till obalans och skada. Därifrån kan man sedan ta det vidare till en avancerad och resultatinriktad hudvård om man vill. Vi har ett brett sortiment av utprovad och garanterat mild och skonsam hudvård som vi vet ger god effekt.

Till de grundläggande tre stegen kan man behöva komplettera med fler delar i sin hudvårdsrutin om huden har speciella behov. Det är inte ovanligt att det behövs en balansering av sebumproduktion, surhetsgrad, cellförnyelsehastighet, inflammationsgrad m.m. med hjälp av adaptogener och andra aktiva ingredienser. Hos oss på Turkos finns kunskapen och erfarenheten att se vad som behövs och att välja ut de produkter och ingredienser som är lämpliga för varje enskilt hudbehov.

Inre hudvård

I den inre hudvården tillför vi alla de essentiella fetter, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som huden och resten av kroppen behöver. Hudens uppbyggnad och vitalitet är beroende på de byggstenar den har till sitt förfogande, och dess förmåga ta dem tillvara. Förutom att vi måste förse huden med de näringsämnen den behöver måste vi därför se till att de är i en tillgänglig form och att de finns i en mängd som står i rätt balans i förhållande till varandra. Här kan det ibland vara nödvändigt att ta ett test för att se mineralstatusen i vävnaden.

Om huden inte ser frisk och fin ut så kan det även bero på att det finns andra problem i kroppen och hälsan. Vi ser ofta exempel på att huden visar tecken på problem med mage/ matsmältning, obalanser i hormonsystemen, sviktande funktion i inre organ och inte minst olika former av födoämnesintolerans eller allergier. Ofta kan man ändå stötta huden att tåla belastningen bättre och på så sätt bli lite friskare, men det största och viktigaste i det läget är naturligtvis att komma underfund om vad den bakomliggande orsaken är och sen att behandla den på ett bra sätt.

Inre och yttre hudvård som skönhetsmedel

Med en frisk hy förbättras både immunförsvar och självkänsla, så den är en viktig del i vårt välmående. Ett välbalanserat intag av lättupptagliga kosttillskott gör stor positiv inverkan på ditt välmående. Samma positiva resultat som du kan se på din hud får du också i hela din kropp och alla de inre organen som gör att du fungerar och mår bra. Och med ett ökat välmående kommer ju skönheten på köpet, eller hur!

Men för ett rikare liv behöver vi lite flärd också, eller hur? Vi har flärdfull makeup, underbara kroppsoljor och fantastiska parfymer, och mycket annat som gör livet njutbart! Här i vår webshop har vi samlat det mesta av vad du kan behöva för din inre och yttre hudvård, och en del för flärd och njutning, och allt är utvalt och testat av oss i vår klinik. Välkommen att botanisera och shoppa bland kosttillskott, hudvård, kroppsvård, makeup, doft, aromaterapi, hår, hygien, bad, sol och annat härligt!

Fri frakt vid beställning över 400 kr
Sitemap