Hårmineralanalys

Hårmineralanalys

Hur används Hårmineralanalys hos Turkos?

Vi på Turkos använder hårmineralanalys (HMA) som ett verktyg att skaffa oss exakt vetskap om tillståndet i kroppen hos de klienter vi behandlar. Med mineralstatusen som underlag kan vi analysera näringsupptag och ämnesomsättning och därefter rekommendera en optimal kost och kompletterande kosttillskott. Vi gör hårmineralanalysen som en del i en konsultation, då vi pekar ut de insatser som kommer att ge hållbar effekt på ditt välmående. Det går även att göra hårmineralanalys på distans, då vi har konsultationen på telefon och med mejl.

I konsultationen tar vi fram en personlig handlingsplan som innehåller flera livsstilsfaktorer och som sträcker sig ca 3-4 månader framåt i tiden då klienten arbetar på egen hand med vårt stöd. Vi ser fantastiskt fina resultat av detta sätt att arbeta med en kombination av provtagning, analys, konsultation, handlingsplan och coachning med uppföljning.

Vem har nytta av att göra en Hårmineralanalys?

När vi använder hårmineralanalysen som en del av turkosmetoden kan vi ge hållbara och stora förbättringar av ett flertal olika besvär av både hud, hälsa och välmående. Vi rekommenderar en Konsultation med Hårmineralanalys som det effektivaste sättet att komma tillrätta med hudåkommor som t.ex. Akne, Perioral Dermatit och Rosacea, och diverse hormonella störningar, samt mer eller mindre diffusa kroppsliga problem som bland annat omfattar brist på energi, svagt immunförsvar, sömnrubbningar, koncentrationssvårigheter, stelhet i kroppen m.m.

Vad är Hårmineralanalys?

En hårmineralanalys är ett vävnadsprov som visar den samlade mängden mineral som tagits upp i cellerna under en viss tidsperiod (den tid håret växt). Det gör hårmineralanalysen till ett utmärkt verktyg för att utreda sådana frågor som handlar om näringsämnen, hälsa/ välmående och livsstil. Vi kan skapa oss en bra förståelse för sambanden bakom olika besvär, problem och åkommor när mineralstatusen kopplas mot vetskapen om kroppens funktioner och kunskapen om den kemiska uppbyggnaden av vitaminer, hormoner, proteiner och andra vitala byggstenar.

Lär mer hos Hårmineralanalysen och hos labbet Nutri-Tech

 

Utvalda artiklar

  • Hårmineralanalys på distans

    Du kan göra en hårmineralanalys på distans om du inte har möjlighet att komma till vår klinik i Östersund då vi har öppet. Då får du ett kit hem till dig så att du själv kan klippa håret och skicka till labbet. När så analyssvaret kommit går vi igenom det tillsammans på telefon under en konsultation, då vi även gör upp en handlingsplan för en hållbar hälsoförbättring.
  • Vad är Hårmineralanalys och vem är det bra för?

    Utifrån en hårmineralanalys kan en duktig terapeut hjälpa dig att peka ut vad just du behöver. Du får en detaljerad information över din mineralstatus inklusive balans och relation mellan olika viktiga näringsämnen. Du får även en översikt av din hormonella/endokrina balans, får veta din metaboliska typ och hur det påverkar kroppen samt en översikt av eventuell förekomst av tungmetaller.
  • Distanskonsultation

    Så här går en konsultation på distans till om du känner att du vill ha hjälp av oss på Turkos och inte bor här i Jämtland. En distanskonsultation görs

Utvalda produkter

Fri frakt vid beställning över 400 kr
Sitemap