Inre & Yttre Hudvård

Inre och Yttre Hudvård

Här hos Turkos arbetar vi med inre och yttre hudvård och välmående för ett rikare liv. En bärande tanke i vår filosofi är att allt hänger ihop. Utifrån det perspektivet är det självklart att välmåendet är relaterat till hur huden mår, och att huden är beroende av den näring vi tillfört kroppen.

Huden är ett organ som sköter reningsfunktioner, temperaturreglering och fungerar som en barriär som utgör en viktig del i vårt immunförsvar. På så sätt är inre och yttre hudvård ett sätt att vårda sin hälsa och sitt välmående.

Vi lägger stor vikt vid att använda hudvård med så bra näringsrikt innehåll som möjligt, och att välja kosttillskott med bästa möjliga upptagningsförmåga. Samtidigt med så liten påverkan som möjligt på vår natur. Framför allt är vi experter på att se till både hud och hälsa med ett holistiskt funktionsmedicinskt angreppssätt. Genom att vi kombinerar inre och yttre hudvård får vi se hållbara och mycket goda resultat. Vårt arbetssätt är unikt, och därför har vi utformat turkosmetoden som en metodik för att kunna sprida våra goda resultat.

Yttre hudvård

Den yttre hudvården består i sin enklaste form av tre steg. Vart och ett kan i sin tur bestå av flera moment och produkter.

  1. Det första steget i en hudvårdsrutin är rengöringen.
  2. Det andra steget är tillförsel av fukt, fett och näringsämnen.
  3. Det tredje steget är ett yttersta skydd som behåller fukten och stoppar föroreningar och skadlig strålning från solen och bildskärmar.

Till de grundläggande tre stegen kan man behöva komplettera med fler delar i sin hudvårdsrutin om huden har speciella behov. Det är inte ovanligt att det behövs en balansering av sebumproduktion, surhetsgrad, cellförnyelsehastighet, inflammationsgrad m.m. Det är då vi tar hjälp av adaptogener och andra aktiva ingredienser. Hos oss på Turkos finns kunskapen och erfarenheten att se vad som behövs och att välja ut de produkter och ingredienser som är lämpliga för varje enskilt hudbehov.

Det viktigaste att försäkra sig om i valet av hudvårdsprodukter är att de ska vara tillräckligt milda. Vi vill ju inte att vår hudvård ska ställa till obalans och skada. Många vill dessutom se tydliga resultat. Vi har ett brett sortiment av utprovad och garanterat mild och skonsam hudvård som ger god effekt.

Inre hudvård

I den inre hudvården tillför vi de essentiella fetter, vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som huden och resten av kroppen behöver. Hudens uppbyggnad och vitalitet är helt beroende på de byggstenar den har till sitt förfogande. Vi måste så klart se till att vår kost innehåller de näringsämnen som huden behöver. Men vi måste också tänka på att de näringsämnena är i en tillgänglig form, och att de finns i rätt mängd i förhållande till varandra. Här kan det ibland vara nödvändigt att ta ett test för att se mineralstatusen i vävnaden.

Om huden inte ser frisk och fin ut så kan det även bero på att det finns andra problem i kroppen och hälsan. Vi ser ofta exempel på att huden visar tecken på obalans eller ohälsa. Det kan vara problem med mage/ matsmältning, obalanser i hormonsystemen, sviktande funktion i inre organ och inte minst olika former av födoämnesintolerans eller allergier.

Ofta kan man ändå stötta huden att tåla belastningen bättre och på så sätt bli lite friskare. Det viktigaste i det läget är naturligtvis att hitta den bakomliggande orsaken för att kunna behandla den.

Inre och yttre hudvård som skönhetsmedel

Med en frisk hy förbättras både immunförsvar och självkänsla, så den är en viktig del i vårt välmående. Ett välbalanserat intag av lättupptagliga kosttillskott gör stor positiv inverkan på ditt välmående. Samma positiva resultat som du kan se på din hud får du också i hela din kropp så att du fungerar och mår bra. Och med ett ökat välmående kommer ju skönheten på köpet!

Men för ett rikare liv behöver vi lite flärd också, eller hur? Här i vår webshop har vi allt du behöver för din inre och yttre hudvård, och mycket annat som gör livet njutbart! Vi har flärdfull makeup, underbara kroppsoljor och fantastiska parfymer. Allt är utvalt och testat av oss i vår klinik. Välkommen att shoppa kosttillskott, hudvård, kroppsvård, makeup, doft, aromaterapi, hår, hygien, bad, sol och annat härligt!

Sitemap