Det här är tredje delen i vår artikelserie om probiotisk hudvård. Om du vill börja läsa från början hittar du probiotisk hudvård del 1 här.

Vi har berättat allmänt om probiotisk hudvård i artikel del 1, och i del 2 beskrev vi lite kort hur vi använder Esse probiotisk hudvård i våra behandlingar och rekommendationer. Nu när vi kommit till del 3 är det dags att vi går in på de olika produkterna i Esse Skincare serien.

Hur vet jag vilken produkt ur Esse Skincare sortiment som passar mig?

Esse Skincare sortimentet rymmer flera serier med olika produkter i varje. Här ska vi försöka förklara skillnaden mellan de olika produkterna och tipsa om vilken som passar till vem. Till att börja med har vi de olika serierna.

På översta hyllan har vi Esse Plus. Det är den lyxigaste serien där innehållet består av de allra mest exklusiva råvarorna. De här produkterna är till för den som ställer de högsta kraven på anti-age resultat. Från ca 30 år och uppåt. Esse Plus serien består av tre Serum och tre Moisturiser med levande aktiv probiotika.

De silvriga förpackningarna är Esse Sensitive. Det är en serie som är speciellt utformad med milda naturliga ingredienser för den som är extra känslig. Passar både för den med känslig hy, för personer med allergi eller överkänslighet och för alla som är känsliga för dofter. Det här är ett tryggt val att börja med för alla som vill börja med probiotisk hudvård och Esse Skincare. I Esse Sensitive sortimentet finns Cleanser, Toner, två Moisturisers, Ögonkräm, Serum och den berömda Protect Oil.

De bruna förpackningarna är Esse Bas. Här finns alla övriga produkter i Esse Skincare sortiment, med flera Cleansers, Toners, Moisturisers, Masks, Exfoliarors och Serum. Här räknar vi även in de produkter som är för kroppsvård.

Vilken Esse kräm passar för mig?

Den produkttyp som har störst individuell specialisering är krämen, som Esse kallar för Moisturiser. Här ska vi försöka att ge lite vägledning i valet av den optimala ansiktskrämen.

Dessa kortfattade riktlinjer är endast för vägledning. Vi uppmanar alla att prova ut vad som fungerar för sig själv. Tänk på att huden kan förändras, och att växlande årstider och inomhusmiljöer påverkar hudens behov. Framför allt rekommenderar vi alltid att ni kontakter erfaren hudterapeut så att ni får den bästa hudvården för era egna behov. Välkommen till Turkos!