Det här är del två i ämnet Probiotisk hudvård. Här kan du läsa den första artikeln om probiotisk hudvård. Sen när du vill läsa nästa del så hittar du Del 3 här.

Esse probiotisk hudvård är förstahands valet i våra ansiktsbehandlingar i Turkos klinik. Tillsammans med individuellt skapade personliga ansiktsserum är det produkterna från Esse som ger de hållbara resultat vi ser hos våra klienter. De flesta av de som kommer till oss på Turkos har någon form av hudproblem som de vill få hjälp att åtgärda. Det vanligaste är då att de har någon form av känslig reaktiv hy som gått in i ett hudbesvär som till exempel Rosacea, Perioral dermatit, Eksem eller “bara” torr och fnasig skadad hud. Lyckligtvis blir alla mycket bättre och flertalet blir helt bra efter en tids behandling.

I en behandling ingår förutom sessionerna i vår klinik även en anpassad rutin för daglig yttre hudvård, där klienten ordineras lämpliga produkter. Det vanliga är då att vi börjar med ett startpaket med Esse Skincare. De produkterna byts eventuellt ut allt eftersom huden läker och anpassas till behandlingen. Det kan till exempel till en början handla om att dämpa inflammation eller att läka sårig hud med en produkt som Esse Protect Oil, men sedan övergå till att vara inriktad på att bygga upp och stärka huden.

Vi lägger alltid in ett perspektiv på den inre hudvården i en behandling. En obligatorisk fråga handlar om hur magen fungerar. Tillskott av probiotika för mage tarm är standard, tillsammans med bra fetter från Havtornsolja och någon variant av Omega 3 olja. Vi tittar även på vitamin och mineralstatus. Om det behövs vill vi även göra en Hårmineralanalys för att kunna ordinera optimala doser med mineraltillskott.

Till nästa artikel i denna serie, Probiotisk hudvård del 3 där vi ger vägledning i vilken Esse kräm som passar till vem.