Ekologisk hudvård

Ekologisk hudvård, eller Naturkosmetik som det kallades tidigare, är en viktig del i livet för oss på Turkos. Faktum är att det är en av anledningarna till att vi heter som vi gör! Om du tittar efter så ser du att ordet Turkos finns inne i ordet Naturkosmetik. NaTurkosmetik 🙂 Så du förstår att vi tar det på största allvar.

I vår butik och webshop finner du de absolut bästa märkena och produkterna inom exklusiv ekologisk hudvård. Det är naturligtvis samma naturliga och ekologiska hudvårdsprodukter vi använder vid våra ansiktsbehandlingar och vår massage.

I vår webbshop hittar du ett stort utbud av exklusiv ekologisk hudvård

Den naturliga lyxen är äkta lyx! I vår webshop hittar du exklusiv ekologisk hudvård med en perfekt kombination av genuina naturliga råvaror, hantverksmässig tillverkning och modern resultatinriktad produktutveckling som ger terapeutisk förmåga med en känsla för flärd.

Fördelarna med ekologisk hudvård och naturliga hudvårdsprodukter är många. I första hand är det vårt val för att vi vill uppnå tydliga och hållbara resultat i vårt arbete. Vi får utmärkta resultat och vi kan vara helt trygga i vetskapen att våra hudvårdsprodukter är naturligt milda. Förutom lyckan av att ha en strålande vacker hy känns det bra ur ett etiskt perspektiv eftersom naturlig hudvård är ett vänligare alternativ ur miljösynpunkt.

Vi hjälper dig att hitta rätt när du ska köpa naturliga hudvårdsprodukter

Ekologisk ansiktsbehandling hos TurkosHär på Turkos har vi ett brinnande engagemang för hudvård och hälsa, och våra hudterapeuter har stor erfarenhet av att ge hudvårdsbehandlingar med hållbara resultat. Vi delar gärna med oss av vår erfarenhet. Titta gärna förbi Turkos klinik & butik eller hör av dig till våra duktiga hudterapeuter för närmare rådgivning om vilka hudvårdsprodukter som passar din hudtyp. Utifrån dina förutsättningar och behov ger vi förslag på produkter som passar dig.

Att välja certifierat ekologisk makeup som är bra för huden

Hos Turkos kan du köpa certifierat ekologisk makeup i världsklass. Den ekologiska hudvården innehåller även ett hudvårdande ekologiskt smink som vårdar och skyddar även en känslig hud. Naturligt smink kan både handla om en fräsch naturlig finish och en djärv färgsprakande look. Ekologisk makeup handlar om en filosofi där skönhet skapas utifrån en frisk hy, där du kan lägga till snygga färger med naturligt smink. Hos oss hittar du genuin ekologisk kosmetika i alla nyanser för naturligt strålande skönhet. Oavsett vad du eftersöker så kan vi på Turkos hjälpa dig att hitta rätt produkt för dig i vårt sortiment av ekologisk kosmetik. Var rädd om din hud och välj ekologiskt smink.

Vad är skillnaden mellan Naturkosmetik, Ekologisk och Naturlig hudvård?

Naturkosmetik är hudvård och smink med strikta krav på certifierat ekologiskt innehåll. Vårt utbud av naturkosmetik erbjuder ekologisk hudvård av finaste kvalitet. Innehållet består av 100% naturliga råvaror som är utvalda för att ge näringsämnen som vår hud behöver för att hålla sig vacker och frisk. Med naturkosmetik får du garanterat god kvalitet, omtanke och genuina ekologiska ingredienser.

De kriterier som ska vara uppfyllda för att vi ska kvalificera hudvård som Naturkosmetik är i princip samma som för vad vi kallar Ekologisk Hudvård. Det innebär i korthet att hudvårdsprodukten ska ha ett innehåll som består av råvaror som är certifierade eller kontrollerade att de kommer från ekologisk odling. Det är lite friare när det kommer till som kallas Naturlig Hudvård. Där saknas ofta en certifiering, men innehåller ska fortfarande vara av naturligt ursprung.

En skillnad mellan begreppen Ekologisk och Naturlig är att den ekologiska råvaran är levande växtbaserad, medan en naturlig är hämtad från naturen eller en odling. Till exempel kan ett naturligt mineralpigment vara naturligt om det är hämtat ur jorden, men den är inte ekologisk för det är inte levande växtbaserat.

Det finns några viktiga ingredienser som är bannlysta från naturkosmetik, ekologisk och naturlig hudvård. De är bland annat alla former av mineralolja och ett antal syntetiska konserveringsmedel. Listan kan göras lång, och den ändras och uppdateras ständigt. Det varierar dessutom en del mellan olika certifieringar och varumärken. En del lägger exempelvis större vikt vid sociala förhållanden, medan några koncentrerar sig på själva innehållslistan och andra försöker väga samman innehåll, framställning, transporter, förpackning mm.

Sitemap