Urinvägsinfektion kan vara en väldigt plågsam upplevelse som man gärna vill häva så fort man kan. Om det tillkommer feber och värk i svanken kan det snabbt bli ett allvarligt tillstånd, då ska du rådfråga läkare. Här får ni mina bästa tips! Så fram med papper och penna, drick rikligt med vatten och ta hand om er <3

1. Vatten (och kom ihåg drick vatten och kissa efter sex)

2. Lingon/tranbär/Citron, men tänk på att välja naturell osötad

3. Mjölon UVA ursi

4. Enbär/Tranbär och ÖrtoRen som innehåller Björk, Gullris, Hydrogena och Grenig väggört. Stödjer njurarnas funktion. Bra vid smärtsam urinering. Denna tinktur är även bra för sig som känner dig svullen.

5. Alpha Plus Vitlök Plus är väldigt bra vid alla bakterie- och virusinfektioner

6. C-Vitamin och D-vitamin

7. Havtornsolja

8. Probiotika

9. Mamelucker i ull <3

10. Eteriska oljor, otroligt effektiva och kan också verka smärtlindrande. Eteriska oljor ska användas med respekt, så fråga oss eller någon annan erfaren aromaterapeut om hjälp.

Ett tillägg om det är så att dina slemhinnor känns sköra så smörj gärna med en underlivsolja. Där bör det vara stabila oljor (inte härsknar så snabbt) som mandelolja och andra lite trögare oljor. Vid svampinfektion är detta väldigt viktigt och där brukar blandningar ge allra bästa resultat.  Mer om det en annan gång <3

Kramar och solstrålar!

p.s En obalans mellan magnesium och kalcium kan också bidra. Vid för lite magnesium får vi en stel blåsa, och vid för mycket magnesium kan den vara för slapp och inte tömma sig ordentligt. Om du har upprepade problem rekommenderar vi dig att kolla upp det ordentligt. En Hårmineralanalys kan berätta om mineralbalansen.