Detta är ett test som visar hur just din citronsyracykel fungerar. Den har 8 steg och att den fungerar bra är helt avgörande för att du ska ha energi. Du får genom detta test en plan för att stödja just din kropps behov. Brister på näringsämnen så som vitaminer och mineraler och andra obalanser kan göra att din kropp inte fungerar optimalt. Då kan du få bekymmer med trötthet, värk, humörförändringar. Testet visar inte bara hur cellens metabolism fungerar utan också hur du bryter ner kolhydrater, fett och proteiner. Samt om du har miljötoxiner som stör citronsyracykeln.

Varför ska jag testa mijötoxiner och cellmetabolismen


Testet mäter metaboliter (rester efter miljögifter) och organiska syror (rester efter biokemiska processer i kroppen). Om din kropp har nedsatt förmåga att ta bort gifter kommer du lättare att påverkas negativt av hälsan än någon som ha en väl fungerande avgiftningsfunktion.
I kroppen bryts kolhydrater, fetter och proteiner ner och omvandlas till organiska syror som vi kan mäta i urinen, dessa olika ämnen utgör en unik basinformation om kroppens biokemi och din hälsa på cellnivå.

Med ett enkelt urintest får du följande svar

Ditt testresultat innehåller behandlingsförslag som din terapeut går igenom tillsammans med dig och alla behandlingsförslag är noggrant dokumenterade med minst 5 studier / artiklar. Du får förslag på kosttillskott som är lämpliga för dig och som tillsammans med eventuella livsstilsförändringar kommer kommer att hjälpa till att korrigera obalanser som testet visar. I analysen visas även viktig information din bakterieflora och ämnen som de producerar, vilket kan vara möjliga faktorer som kan vara orsaken till ditt hälsotillstånd och påverka din fysiska och mentala hälsa.

”Vi mäter avgaserna för att hitta felet i motorn”

Vilka gifter testas?

Du testas för sju olika områden med gifter som finns i våra vardagsliv. Parabener finns i kosmetika, tandkräm, schampon, mediciner etc.

Ftalater används vid produktion av plast för att öka flexibiliteten och mjukgöra materialet.

Xylen finns i många källor, inklusive tobaksrök, tuggummi, bläck, polering, lack, färg, avfettningsmedel och mycket mer.

Bensen finns naturligt i råolja och raffinerad petroleum men även i tobaksrök, lim, färg, markörpennor, tuggummi, avgaser, byggnadsmaterial, mattlim, flytande tvättmedel, möbelvax, vissa depotläkemedel, smink, schampo och liknande.

Trimetylbensen används vid impregnering av trä, vit sprit, bekämpningsmedel, avfettningsmedel, blekmedel, parfym, skärmar, tvättmedel, skoimpregnering.

Styret används vid tillverkning av syntetiskt gummi, syntetisk latex, polyestrar och plastprodukter. Finns också i tobaksrök, förpackningsmaterial, leksaker, hobbymaterial, bildelar, hushållsapparater etc.

Toluen finns rikligt i tobaksrök, bläck, lim, toalettstädare, bakteriedödande medel, tillsatser i kosmetika och används för att öka oktan i bensin.

Som ni ser är många av de vanliga sakerna vi omger oss dagligen källor för exponering för dessa ämnen. Om du har en eller flera av dessa ämnen lagrat i kroppen är det viktigt att till att bli av med dem så att de inte orsakar skada och istället ge kroppen möjlighet att reparera sig själv.

Dessa ämnen kan ge hormonella obalanser såväl som neurologiska och utvecklingsstörningar. Vissa ämnen kan orsaka anemi, njurskador, irritation i slemhinnor, hudinflammation, trötthet och huvudvärk. Andra är skadliga för dina gener, kan vara cancerframkallande, orsaka magsmärta, illamående, diarréer, svettning, yrsel och trötthet. Andra symtom som kan uppstå är koncentrationsproblem, minskad balans och koordinationsförmåga, skakningar, slöhet, humörsvängningar, ringar i öronen, dubbelsyn och talstörningar.

Varför ska jag ta testet?

Testet är ett bra verktyg för dig som:


– Har fysiska eller psykiska problem som inte kan hitta svar eller lösningar hos andra prover eller behandlingar, även dig som känner dig energilös eller har en kronisk sjukdom.


– Vill bli gravid och vill förbereda kroppen till bästa möjliga skick.


– Har ett yrke där du regelbundet utsätts för toxiner, t.ex. frisör, bilmekaniker, eller som t.ex. lagar mat i teflonbelagda krukor och kokkärl, är rökare eller utsätts för passiv rök.


– Har viktproblem, blodsockerstörningar, förhöjt kolesterol. Även till dig som har irriterade slemhinnor, känner dig yr, har hormonella obalanser, humörsvängningar/depressioner.


– Har en känsla av att något är ”fel” men där den traditionella sjukvården inte kan hitta orsaken.


– Har symtom på någon form av belastning samt för dig som vill stödja din avgiftning i kroppen.


Exponeringskällor

Vi är så vana vid alla exponeringskällor vi har för gifter att vi inte ens tror att det kan påverka vår hälsa. Allt från tvättmedel, tapeter, lim, avgaser från motorfordon, teflonprodukter, vanlig kosmetika och hudvård, parfym och mycket mer, kan samlas i kroppen och orsaka problem. Faktorer som spelar en viktig roll är:


1 – Hur bra är din kropps förmåga att bli av med gifter?
2 – Hur stor är exponeringen?
3 – Hur påverkar cocktaileffekten din kropp (den totala effekten av alla gifter)?

Hur går testet till?

Testet är enkelt och kan göras hemma då du samlar din morgonurin. Det som är viktigt att känna till är att vissa födoämnen och kosttillskott bör undvikas 48 timmar innan du tar testet, du får allt du behöver samt information av din terapeut.

Vårt samhälle idag, över hela världen, är tyvärr i en sådan konstitution att det inte längre är fria från gifter i kroppen. Även i alla testade vilda djurarter har cirka 30 olika miljöförgiftningar eller mer upptäckts (i navelsträngsblod hos människor – hundratals!). Så dagens status indikerar att om vi ska hålla oss friska, behöver vi ibland hjälpa kroppen med avgiftning, samt minska den toxiska belastningen i möjligaste mån.

Många av oss kan ha problem med att separera ackumulerade gifter, även om vi är relativt friska. Dessa ämnen kan förvaras på många ställen i kroppen, både i fettvävnad, nervvävnad, benvävnad och i inre organ. Det är mycket viktigt att transportera dessa ut ur kroppen ordentligt. Varför har många av oss problem med detta? Mycket finns i vårt genuttryck, men lyckligtvis kan vi hjälpa till med ökad användning av specifika näringsämnen och örter.

Organic Acids Profile test är ett bra verktyg som hjälper dig att uppnå en bättre hälsoprofil. Vi guidar dig genom svaren som detta test ger för att du ska få må bättre. När du väljer detta test är det viktigt att vara beredd på att du behöver ta en viss mängd kosttillskott för att korrigera obalansen som avslöjas.