En Hårmineralanalys går att göra både på Distans och fysiskt på plats här hos oss.

En Hårmineralanalys ger en tillförlitlig bild över förekomsten av mineraler (Nutritional Elements, 15 st) och spårämnen (Additional Elements, 14 st) samt eventuell förekomst av giftiga tungmetaller (Toxic Elements, 8st) i kroppens vävnad. Den ger oss information om näringsupptag, visar viss hormonell balans och anger aktivitet i ämnesomsättningen. Utifrån kunskap om hur kroppen är uppbyggd och hur de olika organen arbetar kan vi dra slutsatser om status och funktion i kroppens system. Framförallt ger det oss bra kunskap om vad som behövs för att göra en framgångsrik mineralbalansering.

Så här går det till

Det första du behöver göra är att klippa lite av håret på huvudet. Om du bor nära Östersund så är du välkommen att komma hit till butiken så vi kan klippa håret här. Det går också bra att göra det själv hemma. Det är inte svårt men kan vara bra att be någon om hjälp då man helst klipper håret bak i nacken.

Hårmineralanalys Hårprov
Hårprov till Hårmineralanalys. Håret vägs upp på en pappersvåg som ingår i testkitet. Det behövs 150 mg hår. Pappersvågen tippar över när det är tillräcklig mängd hår.
Klipp på bakhuvudet, undvik hjässan, sidorna och nere mot nacken för att slippa synlig stubbad utväxt. Klipp på många ställen, ca 20 olika med ca 10 strån på varje ställe.
Den del av håret som växt närmast skallen används, resten klipps av och är överflödigt. Räkna ca 1cm/ månad som ska analyseras. Justera längden för den tidsperiod du vill analysera. (Ta inte med sådan tid då du varit allvarligt sjuk, tagit medicin eller ändrat diet.) Ta inte hår som är slingat, blekt eller färgat.
Håret som ska till labbet för analys stoppas i medföljande lilla kuvert, som måste vara märkt med ett Analys-ID som vi får av labbet när vi registrerar testet. Hårprovet läggs sedan i ett förberett brev som läggs på postlådan.

Tid för genomgång av analysen bokas om ca 4 veckor från det att man skickar in sitt hår.

Alternativ

Vi har två alternativ att välja på när man önskar göra en Hårmineralanalys:
Alt 1 kostar 2190:- och innefattar 3 månaders handlingsplan
Alt 2 kostar 1600:- endast analys, utan genomgång/handlingsplan

Vi rekommenderar Alternativ 1. Det innefattar hårmineralanalys från labbet, eventuell klippning av håret, en Funktionsmedicinsk Hälsoprofil samt Rådgivning med genomgång av Hårmineralanalysen. Här ingår även en individuell handlingsplan med ett skräddarsytt kosttillskottsprogram med uppföljning enligt det program och tidsschema man valt. Hälsoprofilen fångar upp övriga aspekter i ditt välmående och ger en tydlig anvisning till var vi ska fokusera insatserna och följs upp under programmet.

Alternativ 2 är endast analys, utan genomgång/handlingsplan av svaret. Rekommenderas endast om du har gedigen erfarenhet av att tolka hårmineralanalys.

Det finns alltid möjlighet till stöd och råd under tiden som man balanserar sig med hjälp av sina rekommenderade tillskott, detta bokas separat för att det ska bli så optimalt som möjligt för just dig.

Du bokar din Hårmineralanalys genom att maila info@turkos.se eller ringa 063-122313, Välkommen!