akne

Akne

Hudterapeut GabrielaAkne är ett tillstånd då flera finnar dyker upp i ansiktet och på den övre delen av kroppen. Finnarna kan vara hårda eller mjuka, och de kan vara svarta eller vita. Ibland är det områden med inflammation på ytan eller under huden. Vanligast är det i tonåren, och i lindrigare fall går det över utan problem men vid mera envisa och besvärliga fall kan man behöva ta professionell hjälp.

Det finns mycket man kan göra åt akne med hjälp av bra kost och rätt hudvård. Vi har lång erfarenhet samt väl utprovade produkter som är effektiva i att hjälpa en akne hud att läka. Hos oss kan du får hjälp med den inre och yttre hudvården i en konsultation via telefon eller såklart även på vår salong i Östersund där vi även ger en resultatinriktad behandling som är effektiv mot akne.

Här kan du läsa mer om akne och hur vi kan hjälpa dig att behandla din akne med hjälp av inre och yttre hudvård. Mycket kan du göra själv med små justeringar i din livsstil, och vi hjälper till med utprovade och effektiva produkter och behandlingar.

Vi rekommenderar att du börjar med vårt Startpaket Akne som du hittar här nedan, samt att du följer de råd om inre och yttre hudvård och livsstil som du kan läsa i artiklarna i Kunskapsbanken och här intill.

Utvalda artiklar

 • Gabriela konsultation

  Akne del 1 - Vad är akne?

  Vad är akne? Vad beror akne på? Akne är en överproduktion i hudens produktion av sebum i förhållande till vad porerna kan hantera. Den bakomliggande orsaken till akne är obalans i hormoner och/ eller blodsocker. Akne beror inte på att huden är smutsig!
 • Akne del 2- Yttre hudvården

  Akne del 2 Akne och Yttre hudvård. Vilken hudvård ska jag använda för att bli av med min akne? Läs hudterapeutens tips på effektiva hudvårdsprodukter och behandlingar som hjälper vid akne.
 • Akne del 3 - Den inre hudvården

  Här går vi igenom den viktiga inre hudvården vid akne. Det finns det massor att göra för att din hud ska må bättre! Den inre hudvården handlar om att ge be bästa förutsättning för att din hud ska må bra och att det har som bieffekt att bra hela du mår bra!
 • Fråga&svar finnar/akne mm

  Fråga-Svar om hudvård och akne/ finnar. Hudterapeut Gabriela svarar på frågor från en klient om inre och yttre hudvård vid akne och ger råd om lämplig kost med en bra hudvårdsrutin.

Utvalda produkter

Fri frakt vid beställning över 400 kr
Sitemap