Hej  🙂

Många får problem med torr hy speciellt på hösten och vintern. Har du torr hud så är det mycket du kan göra för att din hud ska må bättre. Både utvärtes och invärtes. Här hittar du lite gamla tips och här kommer nya:

Invärtes:

Om du har problem med din mage så måste också det åtgärdas, så att du verkligen tar upp oljorna och de fettlösliga vitaminerna som A, D, E och K. Ibland så finns en bakomliggande orsak såsom underfunktion av  sköldkörtel.

Många gånger så finns det en obalans i mineraler som vi kan behöva undersöka. För mycket kalcium i förhållande till magnesium ger också torr hud. Vi rekommenderar då en hårmineralanalys för att få veta hur det är med just dig. Läs mer om Hårmineralanalysen här.

 

Utvärtes:

Foundation, som skydd framför datorn är ao. Esses foundation  tycker jag är bäst på att skydda den innehåller också spf 30. . Även Couleur Caramels flytande är väldigt bra för en torr hud. Den ger en fin lyster. 

  • Innan dusch, smörj in ditt ansikte med  argan, mandel-avokado olja eller ditt serum. Sedan efter dusch på med oljor direkt innan huden hinner torka, så direkt.

Gör gärna ansiktsmasker flera ggr i veckan. Älskar Cream Mask.  Den lägger du på och masserar in eventuellt överflöd efter 10-15 min.  Här hittar du också havremasken som är underbar för torr hud.

Peeling kan behövas så att man får bort det torra.

Nu till något som verkligen kan göra skillnad direkt, ansiktsbehandling! Om det är så att du har möjlighet tycker jag att hydrorenew , Diamantslipningen tar mjukt och effektivt bort det torraste yttre så att hudvården lättare kan gå in. Det som verkligen hjälper den torra huden är manuella ansiktsmassagen hjälper huden balansera sina egna oljor och sedan får huden i gång sin lymfcirkulation och näring tas upp i huden. Att det dessutom är Gudinnligt skönt gör ju inget eller hur?

Kramar och solstrålar Gabriela

 

 

p.s Gröna växter gör mycket för din hud och din hälsa. Vädra gärna med korsdrag också (om du bor lämpligt) några gånger i veckan. Sedan bastu <3 Infraröd bastu!

 

 

et som