Hej 🙂 I bland sĂ„ kan det bli för mycket för vĂ„ra hĂ€nder och armar. Även om vi inte spelar golf eller tennis. (PĂ„ faktsprĂ„k heter det epikondylit medial och lateral. )Du kanske sitter mycket framför en dator eller som jag Ă€r terapeut. DĂ„ kan det vara bra att stĂ€rka och ta hand dessa vĂ€rdefulla redskap som vĂ„ra hĂ€nder Ă€r. 

Mina bÀsta tips!

1. Varje morgon göra lite ledrörelser. Jag gör för hela kroppen. Rörelser för hela kroppen med ökad cirkulation och synovialvÀtska Àr underbart för leder och inte minst nerverna.

Bra video hÀr.  Anpassa efter din förmÄga.

2. LÀmplig styrketrÀning. Jag trÀnar gÀrna pilates med band.  ArmhÀvningar gör jag med en pilatesboll mot vÀggen. Visar hÀr bra trÀning. För tennisarmÄgar bra trÀning hÀr lÀngst ner ser du bilderna.

3. Mjukgörande av muskler. För mig innebÀr det mjuk dans och stretchning. Jag Àr överrörlig sÄ det Àr mer att fÄ musklerna att slappna av som Àr viktigt för mig. Bra stretchbok.

4. Lite rörelser med tankte pÄ nerverna om de kommit i klÀm Àr underbart! Ulnarnerven och hÀr igen  , mediannerven och radialnerven  

5. NÀr du smörjer in dina armar eller hÀnder med olja eller lotion, sÄ tÀnk pÄ att rörselsen gÄr uppÄt, mjuka sköna drag. Vid vÀrk, sÄ Àr Alqvimias Kamomill, Rosmarin och EnbÀr Body Oil den mest lÀmpliga.

 Hur har du det med dina hÀnder och armar? Har du nÄgot bra tips för dina armar och hÀnder?

Kramar och solstrÄlar