Nu är det dags att tänka på vårt inre solskydd som är det allra bästa för vår hud! Så boosta nu.

Betakaroten är oerhört viktigt. Finns i morötter, tomater. Mest utvinns när det är lite varmt och med olja. Men italienska forskare har visat att även E-vitamin är mycket viktig for att skydda mot solskador. E-vitaminen förstäker också effekten av betakaroten och a-vitamin. E-vitamin finns i nötter och bladgröna växter. När du tar ett tillskott, se till att det är en naturlig vitamin och ej en syntetisk kopia. Så det ska stå blandade tocoferoler ( inte dl-tocoferol -ser att visa kända omegatillskotts märken innehåller  syntetiskt e 🙁 … läs alltid på inci) .

Ellagsyra är en också en viktig solskyddande antioxidant. Finns i granatäpplen, jordgubbar, hallon, tranbär och björnbär. Så mera bär! Se till att ha frysen full.

Lykopen finns också tomater och vattenmeloner. Det är en antioxidant som är också hjälper huden att hantera uv strålarna.

Men även direkt på huden är den bra, så jojoba och mandelolja. Morotsoljan är mycket rik på både e -vitamin och betakaroten. Så en väg att få i sig bra fetter, vitaminer och mineraler är även genom huden! Underbar på att förbereda huden som tar upp den närig vi ger den även genom huden 🙂

Solstrålar i massor 😀