Hej Gabriela!

Undrar om peeling ibland kan vara en överflödig sak som vi vänjer oss vid att göra? Senaste tiden så har jag peelat mig en gång i veckan och man känner sig fräschare. Däremot så upplever jag också att huden kan slitas lite. Kan huden med tiden ta hand om avlagringarna själv? Klart att peeling ger ett snabbt och bra resultat men det kanske blir en onödig vana ibland. I mitt fall så kanske jag klarar mig att bara peela sällan eller inte alls, ta lite peeling av frun någon månad.

Är det sant att man måste peela sig för att huden ska kunna ta upp det man smörjer, låter lite extremt.

Mvh Johan

Hej Johan,

Vilken bra fråga! Många peelar huden en gång i veckan nästan slentrainmässigt. Huden har en livscykel på ungefär en månad och man kanske tycka att en gång i veckan låter lite ofta. Män har en tjockare hud en kvinnor och tål/ behöver kanske peeling mer. Men om man rakar sig mer eller mindre varje dag, vilket sliter på huden så kanske man ska vara lite försiktigare. Det är sant att om huden är väldigt torr eller fnasig så kan den ha svårt att ta upp oljor- serum/krämer som man lägger på den. Ibland kan en enkel havremask vara lösningen. Man stavmixar inte så mycket då. Många använder också rashullera som går lite djupare ner men kan vara lite uttorkande och några gör peeling med finkorningt salt och oljor- lite tuffare. Andra använder florsocker- nu är jag inte helt förtjust i tanken på finfördelat socker på huden. Det är viktigt att peelingen som man använder är mjuk och fin och inte skadar huden. Riviga peelingar ska man vara mycket försiktigt med, vi vill inte skapa micro inflammationer i huden. Har man akne ska man vara väldigt försiktigt så att man inte sprider bakterier på huden. Även vid känslig hud med brustna blodkärl (couperoser) bör man vara väldigt väldigt försiktig om man exfolierar huden. Nvey Eco har en underbart krämig och  mjuk men ändå effektiv peeling. Nvey använder sig av fina och naturliga (NON GMO) bambu partiklar, som effektivt tar bort död hud utan att orsaka någon hudirritation, rengör på djupet och  kan behövas om porerna är väldigt tilltäppta. Ja, den finns ju inte på något fler ställe än i våra behandlingsrum, men snart ;)! Man brukar uppleva att huden får en ny lyster och ser jämnare ut efter att man har exfolierat huden. Det kan vara så att om huden är fnasig så kan en peeling behövas för att man sedan ska få oljor lättare tas upp. Låt den få lite extra gosaker efter peelingen 🙂 En mask, serum/kräm.

Varmaste hälsningar

 

Inci :Water/Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin*, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Glyceryl Stearate, Bambusa Arundinacea Powder, Kaolin, Sucrose Laurate, Chondrus Crispus Extract, Tocopherol (Natural Vitamin E), Xanthan Gum, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water*, Citrus Aurantium Dulcis (Orange Peel) Oil, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Glycerin. *Certified Organic Ingredient.