Hej! Jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera här på bloggen men den 3 december hade vi en presskonferens! Det var en mycket rolig dag. Bland annat  här kan du läsa lite mer om dagen. Då börjar det väl bli läge för mig att presentera hudvården här 🙂

Nvey Eco har skapat en unik ekologisk hudvårdserie som är certifierad av Natur och NSF. Nvey Eco Skin Care line har enligt mig bland de bästa ekologiska krämerna i världen :). Det är  hudvårdsserie med totalt 30 produkter som delats in i 6 linjer uppdelat på hudtyp och syfte. Delicat för känslig hy, Riche för torr hy, Pureté för fet hy, här finns den föryngrande Intensif och i Forte finns produkter för dagliga och speciella ändamål.

Inom varje linje finns en Moisturiser, en Cleanser och en Mist för den dagliga hudvården, och även ett Concentrate och en Mask, för den som vill gå lite djupare. Det finns även en Day Creme, en Night Creme och en Eye Creme att välja på för den som behöver, och så en Exfoliant och så klart en Makeup Remover!

 Jag gör en  liten sammanfattning om de olika serierna så får ni titta mer på respektive produkt i webshoppen

Nvey Eco INTENSIF Concentrate

Intensif serien, den är för mogen hud. En happy-ageing hudvård  🙂 Nyckelingrediens kommer  från bokträdet.  Man plockar varsamt bokträdens skott när de har som mest energi, näring, enzymer, vitaminer – fylld av livskraft helt enkelt. De hjälper till att hålla huden mjuk och stark, minskar  rynkor och linjer och inte minst viktigt så bidrar de till syresättningen av huden. Visste du att hudens andningsförmåga halveras med 50 procent då vi kvinnor fyller 45?! Här ingår också grapefruktvatten (mer koncentrerat än hydrolat och igenomsnitt är dessa vatten 40% dyrare än eteriska oljor) som ökar cirkulationen och renar huden – grapefrukt är också den ändå doften som får män att tro att vi kvinnor är yngre än vad vi är ;). Sedan också apelsin som är lymfstimulerande, lugnande och cirkulationsfrämjande.  I alla serier så använder man glycerin som tas från ekologisk karanja frön. Detta glycerin hjälper huden att behålla sin fuktbalans och karanja fröna skyddar mot UV strålning. Den innehåller också mandelolja som bidrar med en sammetslenkänsla för huden och är rik på e-vitamin och mineralerna kalcium, magnesium och zink.  Naturligtvis ingår också naturligt e-, b, och provitamin A.

Nvey Eco RICHE Concentrate

Riche  serien är för den torra huden. En torr hud har brist på både fukt och fett, ph värdet är inte optimalt.  Så denna serie återställer fukt och fett balansen. Om man inte tar hand om denna hud kan den lätt bli känslig och reaktiv.  Nyckelingrediens här är ulltistel som plockas när den är som rikast på näring i Auvergne Frankrike. Den hjälper keratinocyterna att behålla fuktbalansen och förhindrar vattenförlust genom huden. Sedan finns här också läkande fetter från sheasmör, mandel och aprikoskärnolja .  Apelsinvatten är en nyckelingrediens i ansiktsmisten som också innehåller ulltistel och bra fetter, ett av mina tips är att även använda misterna framför datorn där huden kan bli torr annars!

Nvey Eco DELICAT Concentrate

Delicat serien är för den känsliga huden. En känslig hud är en reaktiv hud som reagerar på allt möjligt och behöver lugnas.  Det är en antiinflammatorisk  nyckelingrediens man valt, nämligen den underbara johannesörtsoljan och även lugnande ringblomma ingår. Johannesörten plockas i Schweiz . Johannesörtsoljan  är alltså en antiinflammatorisk olja som påskyndar läkning av sår, en av få oljor som svalkar huden. Ringblomman har också antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att hålla huden smidig. Den innehåller också Phragmites Kharka (asiatisk vass)  och Poria Cocos extrakt (kinesisk läkesvamp)  de har visat sig stärka och lugna huden, då de är antiinflammatoriska och gör keratinocyterna som är hudceller i hudens översta lager starkare och ser till att hudens syramantel hålls intakt.    

 

Nvey Eco PURETE Concentrate

PURETE serien är för en kombinations hud, en hud som kan både vara fet och torr i t-zonen, eller ha plitor eller akne.  Huden kan se vaxartad och vara utan lyster. Nyckelingrediens är dvärjmjölke (släkting till vår vackra rallarros). Den har i studier visat sig vara bra på att balansera talgproduktionen.   Dels innehåller örten tanniner som visat sig reglera sebumet men den innehåller också fenolsyra som verkar antiinflammatorisk. För er som kan örtlära är det ju förstås roligt att man använt denna ört. Serien är också rik på essentiella fettsyror och e-vitamin.  Detta är inte en uttorkande serie, utan en balanserande serie. Purete ansiktsmask innehåller grönlera  som drar ut orenheter , även kaolinlera som är rik på kisel som är bra på att binda fukt men också renande. Med dessa leror skulle man kunna tro att huden skulle kännas väldigt ren men även uttorkad. Det gör den inte, huden känns mjuk och len (vi testade den även på Bitte som har torr hud, men ett utmärkt resultat ) den innehåller nämligen också aloevera, mandelolja, fuktbevarande glycerin från eko karanja frön och naturligtvis dvärjmjölke. Då en akne hud ofta har inslag av inflammation rekommenderar jag en kombinations behandling på rödflammiga områden med DELICATs concenterate.

Nvey Eco FORTE Night Cream

Forte  är en komplementserie till alla andra serier. Den har en underbar peeling med bambu och vårdande ingredienser som mandelolja, e-vitamin, apelsinfruktvatten för att ge näring till huden. Självklart en ögonmakeup borttagare som tar bort all makeup även vattenfast. Den har en dagkräm för en normal hud med inga speciella behov, ekologisk beta används för att öka fukten i huden.  I denna serie finns också Ögonkrämen Cellular Eye Care som innehåller bokskottsextrakt för att öka syreupptaget . Sedan ingår också Forte Night Evening Repair och den behöver få en egen hyllningssång. Detta är krämen för dig vars hud har extra behov. Den innehåller också ulltistel (som Riche serien) mandelolja, sheasmör och andra vårdande  ingredienser. Den är då huden har extra behov, en hud som blivit dermatologiskt behandlad, peelad, microdermabrasion, rosacea, perioral dermatit, datorskadad, då är detta krämen din hud behöver!

Hemligheten med denna serie är inte bara ingredienserna utan också hur de är sammansatta.

Det var en liten summering, hör gärna av er om ni har frågor. 

Kramar till er!