God fortsättning på Julen och det Nya Året!
Eftersom Trettondagen är här tänkte jag att det var passande med att berätta lite om Jesusbarnetsgåvor. Guld, Myrra och Olibanum (rökelse). Dessa ljuvliga oljor finns också i Alqvimias Queen Of Egypt och Rejuvenating Body Oil- Queen of Babylonia. De har båda en magisk doft, av översinnlig njutning. Här finns de att köpa. Det står lite mer om Queen of E och Rejuevenating där.
Vill också nämna en vidare symbolik med dessa gåvor. Guldet är en kunglig metall som ger en materiell rikedom. Den består och kan omformas av eld. Rökelse, olibanum som även nu används i religiösa ceremonier och symboliserar vår tacksägelse. Rökelsen symboliserar också Jesus förbindelse med sin fader. Myrran används i den läkemedel men också i den sista smörjelsen.
Myrra är en välluktande gummiharts, som man får från små träd av släktet Commiphora. Namnet Myrra kommer från det arabiskka ordet murr som betyder bitter. Den har en underbar doft med kryddig, bitter och balsamliknande toppnoter och en underton av kåda och rök. Myrrans främsta egenskaper är att den är antiinflammatorisk, sammandragande, svamp hämmande, lugnar magen genom att den verkar lindrande på magknip och uppblåst mage och den stärker livmodern. Passar bra både för att få i gång menstruation och verkar lindrande på menstruations smärta. Doften är jordande och sägs inspirera lugn och ro.

Olibanum (Boswellia thurifera) i bland kallas även denna olja för frankincense, ”incensium” som betyder just att röka. Parfym härstammar just från detta ord, genom rök= per fume. Det var just så den användes och används ännu i dag i religiösa ceremonier. Dess främsta egenskaper är att den är antiinflammatorisk, antiseptisk och verkar sammandragande precis som Myrra. den verkar också stödjande på matsmältning. Är även bra för sårläkning då den är bra för cellförnyelse. Den bra för andning, den gör det lättare att andas lugnt.
Båda är bra för huden och de hjälper till att föryngra den.

Med hopp om ett alldeles Nytt och underbart 2015!

Bitte, Elin, Mats och Gabriela