“Hej Gabriela! Hoppas allt är bra med dig! Jag följer din blogg och blir så glad när det är nya inlägg och särskilt tutorials! Jag har fått så bra hjälp av dig Innan med råd kring min sons hudproblem som en hudläkare så var perioral dermatit. Han har inte röda utslag längre och huden är fin men Han har många plitor på kinderna och har haft så I flera år. Han är nu fem år gammal. Plitorna är inte röda. Är detta perioral dermatit eller vad tror du? De är inga större problem men jag undrar vad de kan bero på. Du får svara om du har tid och lust! : ) Kramar från Anna i G.borg”

Hej Anna :),

Tack så hjärtligt för ditt snälla mail! Jag försöker göra uppdateringar och filmer så mycket jag kan! Jag minns dig och sonen mycket väl. Det låter nästan mer som du beskriver keratosis pilaris än perioral dermatit, men det är lite svårt utan bild. Gå in och googla på bilder och se om det verkar stämma bättre.  Kerstosis pilaris en ganska vanlig hudåkomma. Huden har små knottror som oftast är hudfärgade, kan vara lite rött omkring. Man kan även se detta på överarmar. Keratosis pilarisär en rubbning av hudens förmåga att bilda normalt hornlager. Det beror på att när huden ska förnyas, täpper de gamla hudcellerna till hårsäckarnas utförsgångar så att en liten fjällig plugg bildas. Väldigt vanligt bland barn och ungdomar. Brukar kunna växa bort.I så fall skulle jag här rekommendera en kur med Alqvimias rosa mosqueta olja. Rengör huden först med mandel eller avokadooljan som du redan har hemma och tvätta bort den med bomullsrondeller och sedan på fuktig hud tar du rosa mosqueta.Jo, om huden inte behöver rengöras på kvällen fuktar du bara dina händer och mjukt för du på rosa mosquetan.Visst får han D3 vitamin? Holistics eller Alpha plus ? Om inte börja ge honom det. Halva mängden är lagom. Holistics går att dra i sär.  Jag tror att 2 kanske 3 månader är en lagom tid med denna behandlig som sker en gång per dag (kvällen) och annars lite mandel/avokado olja på dagen.  

Jag vill gärna höra hur det går!

Kramar och solstrålar

 

 

“Hej Gabriela! Tack för att du tog dig tid att svara!

Ja, det ser ut att vara keratosis pilaris, när jag googlar bilder. Jag ska följa Dina råd, har redan rosa mosqeta Olja hemma. Jag har inte gett Viktor D3 vitamin, men ska prova detta.

Bebisen William har jättefin hud, har följt Dina fina tips du skrev på bloggen om babyhud I våras.

 Hoppas du får en skön julledighet!

 Varma hälsningar Anna”