vänta barn alqvimiaHej Gabriela,
Tack så mycket för din inpirerande blogg! Jag skulle vilja höra om du har några tips att ge mig. Jag väntar barn och har haft lite långt järnvärde de senaste gångerna. Finns det något ”naturligt” jag kan ta? Får ont i magen av järntabletterna på apoteket. Hur gör jag för att förebygga bristningar? Tack på förhand”

Grattis till den väntande bebisen!
Järnvärdet är något som ofta kan gå ner då man är gravid. Blodet blir ju mer utspätt. En matsked nyponpulver och en tesked brännässla, brukar finnas på hälsokost och vi har det också.  Du kan blanda i en grönsmoothie eller om du känner dig lite lat och inte är så kräsen blanda i lite vatten, rör om och svälj 🙂 När du väljer järntabletter titta då efter organisktjärn.  Jag brukar också rekommendera att man börjar äta probiotika när man blir gravid (gärna alltid för den delen)  och minst tre månader efter förlossning.

Förebygga bristningar: Alqvimia har en underbar olja som heter Body Stretch Stopper den är rik på vetegroddsolja, nyponfröolja, hassel och mandelolja. Den hjälper att återställa hudens spänst genom att stimulera cellförnyelsen, den stärker också kollagenet. Det är också en olja som är bra att använda så länge man ammar. Helt underbar och denna synergi/blandning fungerar verkligen! Massera magen mjuk medsols, kan också vara bra med massage då man lätt blir förstoppad. Man kan vara lite försiktig med eteriska oljor då man väntar barn. En japansk studie visar att aromamassage verkligen har en possitivinverkan på nyblivna mödrar. Både fysiskt som mentalt och är bra för samspelet mellan mamma och bebis. Då rekommenderar jag Alqvimias Barnolja.
Invärtes så kan man stötta sitt kollagen med att äta rikligt med c-vitamin och zink något som kollagenet ”armeringsjärnet” gillar 🙂
Hoppas att jag kunnat vara till någon hjälp.
Kram Gabriela och bästa lyckönskingar!