FrågaHär kommer ett mail från en ung tjej som testat en shake i hop om att gå ner i vikt och komma igång med sitt nya liv. Hon hoppades att detta skulle hjälpa henne med det. Här gäller det att kunna läsa ingredienslistor (många skriver inte ut dem vilket aldrig är ett bra tecken) och kolla upp, vad är det för företag som står bakom. Här vet jag att tjejen dessutom fått ta flera antibiotika kurer och då har man sett en korrelation mellan viktökning och antibiotika så tipsar jag om några fler saker som hon kan tänka på. Hon håller samtidigt på att lägga om sin kost.  Jag har också kollat med henne innan jag lade upp detta.

“Hej!

Tänkte bara höra vad du vet om fruktos malabsorbation ?

http://www.matintolerans.se/2012/06/05/fruktosmalabsorbation-att-fa-magproblem-av-frukter-och-fruktos/

Jag börjat med att dricka shakes till frukost och lunch för att försöka kickstarta viktnedgången, dom sa såklart att det skulle va massa bra saker i dessa och man skulle gå ner så mycket och sedan även behålla vikten.. men nu efter över en månad har jag inte gått ner ett gram.. magen är gasig och uppblåst.. jag tycker snarare att jag ser tjockare ut än innan, speciellt på magen och haka/ansikte..

De utlovade även att man skulle bli piggare osv.. men jag är trött och har ont i kroppen.

Det här pulvret innehåller fruktos som sötningsmedel, och då jag kom över den där artikeln så började varningsklockorna att ringa.. i sort sätt alla symptomen stämmer överens.. jag trodde först det var magnesiumbrist jag hade men i och med att jag faktiskt äter färre kalorier än förut så BORDE jag ju gå ner i vikt.. nu känns det snarare som det motverkar varandra..

Vad tror du, och har du nåt tips för hur man kan balansera upp det? Eller blir det helt enkelt att sluta/dra ner på fruktosen..? Det står som fyra på ingredienslistan så det känns ju som det finns en hel del i pulvret. Känner mig rätt nedstämd över detta då jag hade så höga förhoppningar och har lagt ner en hel del pengar på detta men inte fått ett endaste litet positivt resultat.. =(

kram!”

Mitt svar:

Hej <3,

Du har känt helt rätt! Jag rekommenderar att du kickstartar med smoothisar/juicer i stället, kolla in Rene Voltaire, Ulrika Davidsson, Josefine Jägir, Erica Palmcrantz Aziz m.fl. Så kan du köra en halvfasta. Sedan probiotika och åter probiotika, articmed omega 3 och mjölksyrande grönsaker vare dag. Ingen soya för dig dock. Massera magen med Alqvimias Body Sculptor, 2 ggr varje dag.

Fruktos i dessa färdiga shakes är alldeles förödande för dig. Tyvärr brukar dessa också innehålla syntetiska vitaminer. T.ex. syntetiska b vitaminer som kan göra mer skada än nytta för levern.

Kramar i massor till dig finaste <3

ps. Bra träning för att få i gång lymfa och cirkulation är bland annat : ministuddsen 

Foundation training och varje morgon för att få i gång fascian,  Fasica träning