En ansiktsmask är ett skönt och effektivt sätt att ge sin hud en intensivkur. Du kan antingen göra det som en mysig helgrutin då du får lite välbehövlig egentid, eller utföra det som en kurbehandling då du känner att din hud behöver extra omvårdnad.

Men vad gör då en ansiktsmask för nytta? Ja det beror så klart på vilken typ av mask du väljer. Det vanligaste resultatet du kan vänta dig är att masken ska ge en extra djup rengöring och tillföra massor med fukt. En bra uppfräschning, helt enkelt. Men beroende på hudtyp kan du även begära att masken ska vara till exempel lugnande, inflammationsdämpande, uppstramande, stärkande, reparerande, balanserande eller föryngrande.

Så här ser vårt utbud av ansiktsmasker ut; vi har masker från Nvey Eco och Annemarie Börlind.

Ansiktsmask för torr hy

Nvey Eco Riche Hydra Dynamic Mask är ansiktsmasken för dig med stramande och torr hy. En torr hud har brist på både fett och fukt och saknar lyster och spänst. Huden känns stram, torr, flagnig och har torrhetslinjer. Masken ger näring och lyster till din hud och bidrar till att återfukta, stärka och föryngra den torra huden. Innehåller bland annat Aloe Vera som ger fukt, finmalen fransk gul lera som hjälper huden att återfå en sebum balans och ökar cellförnyelsen, mandelolja samt fuktbevarande glycerin från ekologiska karanja frön och beta vilket ger en mjuk, strålande och hy som fått rikligt med näring.

Ansiktsmask för känslig hy

Nvey Eco Delicat Soothing Mask är en mjuk, svalkande ansiktsmask för den känsliga huden. En känslig hy har en lätt inflammation och den reagerar med blossande rodnad på stress och störningar. Den känsliga huden känns tunn och stramande och har en rodnad, irritation och torrhet. Masken ger fukt och svalka och den dämpar snabbt inflammation och rodnad. Masken innehåller bland annat läkande och fuktgivande Aloe Vera, vit kaolinlera som mjukt rengör huden, mandelolja, fuktbevarande glycerin från eko karanja frön, inflammationsdämpande ringblomma och den värdefulla johannesörtsoljan.

Ansiktsmask för Akne eller Fet/ Kombinerad hy

Nvey Eco Purete Detoxifying Mask är en renande och balanserande ansiktsmask för akne hud och fet/ kombinerad hy. En fet hy har en ökad oljeproduktion framför allt i T-zonen som gör den oljig med förstorade porer. Ofta men inte alltid ger den akne. Den feta huden känns fet, vaxartad och livlös med stora eller fyllda porer och ofta en ytlig hudirritation. Masken balanserar sebum produktionen och ger en hud som är rengjord på djupet och som känns mjuk och len. Masken innehåller grön lera som drar ut orenheter och även kaolinlera som är rik på kisel som är bra på att binda fukt men också renande. Den innehåller också mandelolja samt fuktbevarande aloe vera och glycerin från eko karanja frön och dvärjmjölke som verkar balanserande på talgproduktionen.

Ansiktsmask för mogen hy

Nvey Eco Intensif Revitalising Mask är en riktigt bra “happy ageing” anskitsmask för mogen hy. En mogen hy har brist på fukt och näring och saknar därför elasticitet och lyster, och dess syreupptagningsförmåga är reducerad vilket hämmar cellförnyelsen. Den mogna huden har rynkor, förstorade porer, missfärgning och ojämnheter i hudton. Masken renar huden och ger ökad syresättning och näringstillförsel vilket ger en ökad spänst, lyster och friskhet i hudtonen. Färgen på masken går åt orange då den innehåller morotsfröolja som är rik på antioxidanten betakaroten. Den innehåller också den kiselrika vita kaolinleran som mjukt renar huden, mandelolja och extra naturligt e-vitamin och fuktgivande glycerin från karanja frön.

AnneMarie Börlind Anti-aging Cream Mask är en intensivt vårdande superlyxig ansiktsmask för mogen hy
Återuppbygger. Utslätande. Gör huden fastare.
En crèmemask, len som sammet med Sezchuanpeppar som fungerar som vegetabilisk botox och olja från pistageträdet för att stimulera cellnybildningen. Verkar uppbyggande och ger långtidseffekt. Fina linjer och rynkor slätas ut och konturerna stramas upp.
Resultatet blir en vitaliserad hy med ny utstrålning. En effektiv ansiktsmask för dina hudvårdsrutiner som ger synbart resultat med långtidseffekt.

Det här är en underbar kräm mask! Den är inte bara en ljuvlig Happy Aging Mask, den är väldigt fin på en torr och känslig hud också. Vi har även använt den på torra, på gränsen till eksem torra händer och den lindrar omgående! Djup vårdande och ljuvlig mjuk doft.

Att göra sin egen ansiktsmask

Du kanske vill göra en egen ansiktsmask? Här har vi ett bra recept på en enkel ansiktsmask DIY med havregryn som är lugnande och fuktgivande.

Så här gör du när du lägger din ansiktsmask

Naturligtvis ska du alltid följa instruktionerna på produkten, och de personliga råd du fått av din hudterapeut. Här är en generell beskrivning:

Börja med att rengöra huden ordentligt. Lägg sedan ett tjockt och jämnt lager av ansiktsmasken. Du kan lägga den på hela eller delar av ansiktet och om du vill även på dekolletaget. Låt masken verka i 10 – 20 minuter. Passa på att blunda och njuta av en lugn stund! Kanske med en bra podd? Skölj sedan av masken med ljummet vatten. Applicera därefter din vanliga hudvård.

Du kan gärna lägga en mask en gång/ vecka, eller vid behov som en intensivkur 2-3 gånger/ vecka.