IMG_0365Hälsotips för dig som väntar barn! 

Att vänta barn är en speciell tid, något som du aldrig kommer att glömma. Du väntar ett nytt liv i dig. Grattis!
Invärtes hudvård. Det är mycket som ska ske under nio månader. Ät gärna så näringstätt som du kan. Tänk i första hand på att lägga till nyttigheter. Tillskott som är viktiga är :

En underbar Multivitamin för dig som väntar barn. 
Omega 3, 1 msk varje dag(rek. ArticMed)
Probiotika varje dag. I tab till varje måltid. Ät gärna mjölksyrade grönsaker! Vid en vaginal förlossning så kommer du ge barnet av din bakterieflora som kommer att ligga till grund för immunförsvaret.
En bra multivitamin (innate) gärna extra b vitaminer med folate (det är den naturliga formen av folsyra som är så viktig).
Du kan också behöva få dig bra järnvitamin gärna med c vitamin. Du kan också äta extra med järnrika råvaror. Härliga gröna juicer hjälper till att hålla järnvärdet uppe. Det ser till också att du får i dig rikligt med kalcium och andra nyttigheter.
D vitamin är det viktigt att inte glömma!
För att invärtes förebygga bristningar så kan man stötta sitt kollagen med c-vitamin, e vitamin och zink något som kollagenet ”armeringsjärnet” gillar. Någon källa av jod, kelp t.ex.

Utvärtes hudvård. Det är så välgörande för huden att smörja in huden med en olja som hjälper huden med ansträngningen att växa så mycket. Du kan välja fina basoljor som Argan, Mandelolja, eller Aprikoskärnolja. Vi kan även göra en speciellt för dig.
När man använder eteriska oljor under graviditeten så kan man vara lite försiktig med eteriska oljor. Vänd dig gärna till någon som är utbildad inom aromaterapi. En japansk studie visar att aromamassage verkligen är positivt för nyblivna mödrar*. Både fysiskt som mentalt och är bra för samspelet mellan mamma och bebis. Så unna dig massage under denna speciella period i livet.

Kramar och solstrålar i massor!

*The psychological effects of aromatherapy-massage in healthy postpartum mothers: Imura M., Misao H., Ushijima H. et al. Department of Developmental Medical Sciences, Graduate School of Medicine, The University of Tokyo, 7-3-1, Hongoh, Bunkyo-ku, Tokyo 113-0033, Japan