ansikte TurkosHej!

Förra fråga&svar drog i gång lite frågor om hur man bäst tar hand om en torr hud. Så här kommer lite tips om hur man ska ta hand om sin hud. För många så är vinter=torr hud. För andra så förvärras en redan torr hud. Dels så har vi uppenbarligen en yttre påverkan. En torr hud är både brist på fett och fukt. Luftfuktigheten minskar på vinter och elvärme gör sitt till. Det man kan titta på här är dels luftfuktare men ett annat tips är att fylla sitt hem med gröna växter. Duscha helst huden på kvällen och se till att smörja in huden direkt innan den ens riktigt torkat. Försök att minska på duschandet. Vad ska man då smörja med? Gärna med Alqvimias avokadooljan, en riktigt underbar för den torra huden. Det är en mycket näringsrikolja som innehåller d-vitamin, e-vitamin, betakaroten, lecitin och kalcium. Ibland så kan morotsoljan vara en underbar vän för en torr hud. Alqvimias morotsolja (daucos carota) är macererad olja i mandel och vetegroddsolja. Denna olja är rik på betakaroten, vitamin A, B, C, D, E och F- vitamin och lecitin. Vitaminer och antioxidanter skyddar huden från fria radikaler som kan skada cellmembranen och ge oss en förtidigt åldrad hud. Denna olja kan vara perfekt när huden känns som ödleskinn. Huden kan visa upp näringsbrister, och när huden ser ut så  kan den ha a-vitaminbrist. Huden tar upp betakarotenera och omvandlar dessa till a-vitamin. Så hälsa genom hudvård:) Även Alqvimias Beauty Extract for Dry Skin är helt ljuvlig, den innehåller en synergi av olika oljor. Den innehåller bland annat avokadoolja, aprikoskärnolja, rosa mosqueta mfl.  Det vi verkligen vill att man ska tänka på att man väljer oljor och hudvård med omsorg. Tänk på att oljor aldrig ska vara i plastflaskor. Avokadooljan är en olja vi ofta rekommenderar till små bäbisar. Kan även kännas skönt med en bra ekolotion. Den tar man på ovanpå oljan. Sedan är Queen of Egypt helt underbar för torra huden på kroppen. Är huden mer irriterad så är Alqvimias Lavendel olja den bästa. De eteriska oljorna olibanum och myrra gör att oljan går djup ner i huden. Kokosfett är bäst i kost och i badet invärtes.  För torra händer är Alqvimias handkräm ljuvlig! Läs här vad Hannah på Naturligt Snygg skrev om den 🙂 Bästa handkrämen! Tror många missar hur viktigt vatten är för hela kroppen inklusive huden.

När det gäller torr hud i ansiktet så är Nvey Ecos serie Riche gjord för den huden. Om huden är extra torr så är Nvey Eco´s Forte Night Evening Repair out-standing. Alqvimia har ett helt underbart extrakt (se ovan) som man mjuk masserar in huden med. Den hjälper verkligen den torra huden att hitta sin balans. Det finns också en ansiktsmask Riche som är underbar, lägg den gärna flera gånger i veckan.  Men vill du ha en ansiktsmask här och nu så tipsar vi om denna ansiktsmask. Kladdig, ja visst men den är välgörande.

 Så :

1. Växter. Låt ditt hem bli en grön oas ! Läs här för att hitta nya favoriter för bättre inomhusmiljö.

2. På fuktig hud smörj in med lämplig olja. Massera gärna mjukt för stimulering av sebum. Ta gärna både extrakt/serum och ansiktskräm.

3. Drick vatten och få i dig rikligt med näring och bra fetter.

4. Duscha på kvällen och smörj i dig direkt, på fuktig hud.

5. Ge dig hud extra omsorg och lägg på ansiktsmask. Gärna ofta.

Kramar och solstrålar