En tropisk juvel vars latinska namn är Persea gratissima. Detta är en olja som är helt underbar speciellt för den torra, känsliga huden. Man tror att denna frukt (ej grönssak) har odlats i mer än 7000 år. Den innehåller vitaminerna A, B1, B2 och D vitamin. Mineralerna man hittar här är kalium, fosfor,magnesium, kalcium, koppar och natrium. Aztekerna (indianfolk som gav avocadon dess namn) använde den för att göra ansiktsmasker (och den ingår också i ansiktsmasken jag rekommenderar).  Den är en naturlig happy- age olja som hjälper till att stimulera hudens kollagen. Man säger att den peneterar epidermis (överhuden) väldigt bra och den är bra för mycket torr hud, eksem och irriterad hud. Tillsammans med sesamolja (50-50) kan den användas som solskydd .Den är dock framförallt oumbärlig för den torraste huden.

Solstrålar och kramar