I det nyaste numret av tidningen Hälsa har jag fått svara på vad jag som hudterapeut inte kan vara utan, och jag svarade förstås mina underbara oljor! Jag berättade om Alqvimias mandelolja, som är en absolut  favorit och  helt underbar! Du har nu chansen att vinna en av Alqvimias mandeloljor här: http://www.halsa.se/Tavla/Utlottningar/Alqvimia-mandelolja/?ExpandComments=true#Comments

De är det absolut bästa hudvårdarna som finns är vegetabiliska oljor. Det finns flera underbara oljor och de har olika egenskaper och förmågor. Jag använder både synergier och enkla basoljor. Precis som med alla råvaror som jorden ger , så är kvalitén helt avgörande för hur näringstät den är. Växtplats, väder, när den skördats, hur den skördas, var den förvaras mm. Om jag skulle välja en av dem så blir det Alqvimias mandelolja. Den är underbar och ger huden en sammetslen känsla. Den mandeloljan jag använder har man varit så försiktig med råvaran så att den doftar ljuvligt av mandel och den fyller ut huden på ett underbart sätt, känns som ett helt serum i sig. Mandeloljan rik på vitamin A, B1,B2, B6 och E-vitamin och mineralerna magnesium, kalcium, zink och järn. Zinken gör också att den är väldigt läkande på huden. Mandelolja passar både torr, känslig och fet hud då den hjälper till att balansera huden. Det bästa med en olja är att du får allt i ett. Dels så kan du använda den för en skonsam och skön rengöring för huden. Dels kan du använda den som hudvård på din rengjorda och fuktiga hud. Sedan är den underbar att använda till att ge en skön massage, antingen en självmassage eller till din partner eller barn. Det behövs väldigt lite av denna olja då den är så underbart fyllig. 

Det nya numret av Hälsa hade massvis med bra reportage, blir nog en liten längre läsning i dag ute i hängmattan 😉 Såg att sömnen i hängmattor var så mycket bättre, och jag kan bara hålla med! Till veckan åker Mats, Emma och jag till Stockholm och Living Greens Event. Det blir Nvey Eco  Makeup Artistry på Gudrun Sjödéns modeller.  Ska bli så roligt :D! Återkommer. Massvis med solstrålar och kramar denna söndag <3